OSNOVCI SE VOZILI U NEISPRAVNIM AUTOBUSIMA: Hrvatska policija otkrila niz nepravilnosti, kazne samo "pljušte"

Novosti online

20. 09. 2024. u 21:46

ČAK 130 učenika OŠ Jure Filipovića Barban u Istri svakodnevno u školu putuje u tri autobusa, a ti isti autobusi su neispravni. Nepravilnosti je utvrdila pulska saobraćajna policija tokom akcije "Poštujte naše znakove".

ОСНОВЦИ СЕ ВОЗИЛИ У НЕИСПРАВНИМ АУТОБУСИМА: Хрватска полиција открила низ неправилности, казне само пљуште

Foto: Unsplash

Autobusi su isključeni iz saobrćaja, a biće kažnjeni i vozači i vlasnici. Direktorka škole u Barbanu Marina Čalić o neispravnosti autobusa je saznala iz medija.

- Mi informaciju nismo dobili od roditelja niti od dece, naši školski autobusi jednostavno su saobraćali uobičajenim rasporedom, ja sam informaciju dobila od koleginice - kazala je direktorka za HRT.

Policija utvrdila nepravilnosti

Saobraćajna policija je utvrdila nepravilnosti u saradnji s inspektorom saobraćaja.

- Nepravilnosti koje se odnose na propisno obeležavanje autobusa pomoću ploča kojima se moraju obeležiti autobusi koji organizovano prevoze decu i određene nepravilnosti unutar samih autobusa. To su, recimo, neispravnost određenih svetala u autobusu i nedostatak određene opreme - govori Loris Lupetina, načelnik uprave saobraćajne policije Pula.

Nepravilnosti kod tri vozača

- Kod tri vozača su utvrđene nepravilnosti prema Zakonu o radnim vremenima mobilnih radnika. Oni će biti sankcionisani prema Zakonu o sigurnosti saobrćaja na ulicama, kao i pravna i odgovorna osoba, vlasnici tih autobusa - ističe Lupetina za HRT.

U saopštenju poslatom OŠ Barban stoji kako su na autobusima ispravili utvrđene nepravilnosti.

- U nadzoru su uočeni manji propusti za koje je pevozniku naloženo da ih otkloni, što je prevoznik i učinio. Dakle, vozila koja su obavljala prevoz su po nalazu državnih tela nadzora bila ispravna za prevoz, pa siguran prevoz učenika nije bio doveden u pitanje - piše u saopštenju Brioni d.o.o. Pula.

Pulska saobrćajna policija će do kraja septmbra sprovoditi akciju "Poštujte naše znakove" s ciljem zaštite i sigurnosti dece u saobraćaju.

(Indeks.hr)

BONUS VIDEO: IGRALI SU KOLO DOK JE DUŠAN LEZAO U LOKVI KRVI: Potresna ispovest majke nastradalog Dušana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S