BOSANSKI GLUMAC BIĆE UPISAN REGISTAR PEDOFILA: Novi skandal trese region

Novosti online

29. 09. 2024. u 12:33

MOAMER Kasumović, poznati bosanski glumac koji je u Sarajevu osuđen na zatvorsku kaznu od godinu dana zbog bludničenja nad maloletnikom, naći će se i u Registru počinilaca krivičnih dela protiv polne slobode Crne Gore, pišu tamošnji mediji.

БОСАНСКИ ГЛУМАЦ БИЋЕ УПИСАН РЕГИСТАР ПЕДОФИЛА: Нови скандал тресе регион

Foto: ATA images/Z. Milutinović

Crnogorska "Pobjeda" je upitala Ministarstvo pravde da li će se Kasumović registrovati s obzirom na to da je rođen u Crnoj Gori i radio je u zemlji sve dok se nije saznalo za presudu.

Ministarstvo pravde objasnilo je da je uredbom o vođenju kaznene evidencije propisano da se u nju uključuju i osobe osuđene za krivična dela od stranih sudova, uključujući crnogorske državljane, strane državljane i lica bez državljanstva koja su rođena na teritoriji Crne Gore, kao i one koji su stalno nastanjeni u Crnoj Gori, a za koje su podaci dostavljeni Ministarstvu.

Prema informacijama Opšinskog suda u Sarajevu, Kasumović je osuđen zbog bludnih radnji nad petnaestogodišnjakom, a pravosnažna presuda izrečena mu je 22. maja prošle godine. Optužnica protiv njega podignuta je u februaru 2021. godine.

On je proglašen krivim da je u decembru 2019. godine počinio bludne radnje nad maloletnikom, kako je navedeno u presudi.

Otkupio zatvorsku kaznu 

Kasumović je otkupio zatvorsku kaznu u novembru prošle godine, a za seksualno zlostavljanje maloletnika platio je 36.500 KM, odnosno 2.181.555.61 dinara.

Takođe, nedavno je u BiH stupio na snagu registar pedofila, pa se očekuje da će Kasumović biti deo tog registra.

(nezavisne.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um