STIGLA PRVA PROCENA MATERIJALNE ŠTETE: Izgubljeni brojni ljudski životi u BiH, još uvek problematično snabdevanje vodom i strujom

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

15. 10. 2024. u 09:11

PRELIMINARNA procena štete od katastrofalnih poplava i klizišta iznosi skoro 50 miliona KM (oko 25 miliona evra), izjavio je načelnik opštine Jablanica Damir Šabanović.

СТИГЛА ПРВА ПРОЦЕНА МАТЕРИЈАЛНЕ ШТЕТЕ: Изгубљени бројни људски животи у БиХ, још увек проблематично снабдевање водом и струјом

Foto: AP Photo/Armin Durgut

On je rekao da je oštećeno oko 200 objekata, od kojih 49 totalno, te da su štetu pretrpela i poljoprivredna zemljišta, privredni i javni objekti.

- I dalje radimo na raščišćavanju puteva, uspostavljanju normalne komunikacije, te rešavanju problema sa snabdevanjem vodom i strujom - rekao je Šabanović i zahvalio svima koji su pomogli Jablanici i drugim pogođenim područjima.

Foto: RT HN

Ministar energije, rudarstva i industrije Federacije BiH Vedran Lakić rekao je tokom posete Jablanici da je federalna Vlada od početka na terenu i nastaviće da pomaže dok ne budu zbrinuti svi pogođeni ovom katastrofom.

- Radimo sve što je u našoj moći da ljudima iz pogođenih područja što pre osiguramo krov nad glavom - rekao je Lakić, prenela je Srna.

Foto Tanjug/AP/Armin Durgut

On je dodao da ekipe svakodnevno rade na otklanjanju kvarova kako bi se struja vratila u svaki deo opštine.

Podsećamo, kolektivna sahrana nastradalih u poplavama na području Donje Jablanice biće održana danas, u 14 časova.

BONUS VIDEO: PUSTOŠ POSLE POPLAVA U ČEŠKOJ: Prijavljeni prvi smrtni slučajevi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)