DOBILA GUŠENJE, INFEKCIJA SE SPUSTILA NA SRCE I PLUĆA: Novi detalji o smrti DŽejle (16) nakon vađenja zuba

Novosti online

17. 10. 2024. u 13:14

PORODICA Džejle D., tinejdžerke iz Sarajeva, koja je nakon lečenja zuba u privatnoj stomatološkoj ordinaciji preminula na KCUS, traži istinu i pravdu.

ДОБИЛА ГУШЕЊЕ, ИНФЕКЦИЈА СЕ СПУСТИЛА НА СРЦЕ И ПЛУЋА: Нови детаљи о смрти Џејле (16) након вађења зуба

Foto: Fejsbuk Printskrin

Ne optužuju nikoga, kako kažu, samo žele da se sve ispita i da se otkrije istina.

Kako je ranije objavljeno, u Vajber prepiskama se vidi da stomatolog Haris M. i nakon 30. septembra daje savete Džejlinoj majci Džemili šta da radi sa zubom koji je i dalje boli i od kojeg joj se stvara veliki otok.

Paralelno s tim, majka preminule Džejle odlazi u Dom zdravlja 1. oktobra i traži antibiotik koji joj preporučuju. Međutim, 2. oktobra stanje Džejle D. je sve gore, pa dete od otoka dobija gušenje i majka samoinicijativno odlazi na KCUS.

Džejli se ponovo pogoršava stanje i dobija gušenje i nakon urađenog CT snimka, lekari KCUS Džejlu D. upućuju na hitnu operaciju 3. oktobra. Nakon toga Džejla je smeštena na intenzivnu negu gde su lekari, a što je i porodica nekoliko puta naglasila, učinili sve da je spasu, na čemu su im neizmerno zahvalni.

Nakon što se stanje nije popravilo, 11. oktobra Džejla je izložena novoj operaciji, koju nije izdržala, i nažalost, preminula je.

- Infekcija se spustila na pluća i oko srca - rečeno je za "Avaz" iz porodice.

(Avaz)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UHAPŠENA ĆERKA KLINTA ISTVUDA: Optužena za teško porodično nasilje