UČENIK RANJEN U NOGU: Svi detalji pucnjave u dvorištu srednje škole u Sarajevu

S. MIŠLjENOVIĆ

24. 10. 2024. u 18:30

UČENIK prvog razreda Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu, pucao je jutros na učenika Srednje metalske škole, koji pohađa treći razred. Učenik je ranjen u nogu i nije životno ugrožen. Maloletnik koji je pucao je pod kontrolom policije.

УЧЕНИК РАЊЕН У НОГУ: Сви детаљи пуцњаве у дворишту средње школе у Сарајеву

Foto: Printskrin/Kliks

Direktorka Srednje metalske škole Irma Behulović kaže da je izuzet video-materijal, jer je škola pokrivena kamerama.

- Sve se desilo u tri sekunde. Odlučila sam da nastavak nastave u današnjem danu ide onlajn. Drugi učenik nije učenik naše škole. Molim sve medije da pomognu svojim delovanjem da u ovoj situaciji ne dižemo tenziju - kazala je Behulovićeva.

Direktor Srednje mašinske škole Faruk Čupović je potvrdio da učenik koji je pucao pohađa ovu školu.

- Po saznanjima i izjavama drugih učenika radi se o učeniku prvog razreda Srednje mašinske škole. Obaveštena je hitna pomoć i policija. Mi smo poduzeli mere u skladu s našim nadležnostima da pružimo podršku. Prema našim saznanjima ostali učenici su dobro - rekao je Čupović.

Lakše telesne povrede

MALOLETNIK koji je ranjen u pucnjavi u Sarajevu zadobio je lakše telesne povrede, saopštila je portparolka MUP KS Mersiha Novalić.

- PU Centar je juče u osam sati primila informaciju o incidentu u dvorištu Srednje škole metalskih zanimanja u kojem je povređen jedan učenik. Policijski službenici su utvrdili da je jedan maloletnik upotrebio vatreno oružje i naneo povredu u predelu potkolenice drugom maloletniku - saopšteno je iz sarajevske policije.

Iz Ministarstva za obrazovanje i odgoj Kantona Sarajevo poručili su da će od škole tražiti detaljne informacije kako bi se utvrdilo da li su poduzete sve potrebne mere za prevenciju neprihvatljivih oblika ponašanja i zaštitu učenika, kao i da će se ispitati efikasnost postojećih sigurnosnih protokola. Najavili su potencijalne "dodatne mere za poboljšanje sigurnosti". Na kraju su naveli da se traži "zaštita identiteta učenika", te su od roditelja tražili da "razgovaraju sa svojom decom o važnosti sigurnosti i nenasilnog rešavanja sukoba".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Izvanredni poslovni rezultati kompanije dm drogerie markt u godini jubileja, uz rast od 30,34 odsto