PUPOVAC: Nismo se dvoumili oko podrške Plenkoviću
Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S) Milorad Pupovac izjavio je da se ta stranka nije dvoumila oko podrške hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, kao i da su nastavljeni razgovori sa njim oko pozicije SDS S u novoj vladi Hrvatske.
On je za list "Politika" rekao da je dogovoreno da ministar bude neko koga predloži SDS S, odnosno predstavnik srpske zajednice, koji će zastupati interese Srba i drugih manjina.
Kako je rekao, nije isključeno ni mesto potpredsednika Vlade.
"Dugo nismo imali nikoga na toj poziciji, od 2011. godine, otkada je Slobodan Uzelac otišao sa mesta potpredsednika vlade", rekao je Pupovac.
Upitan gde je najlošija situacija u Hrvatskoj, kada su Srbi u pitanju, Pupovac je rekao da je u delovima Like, kao što su Vrhovine ili Udbine situacija dobra, dok je u Lapcu potrebno da se dosta toga promeni, kao i u delovima Banije gde je potrebno napraviti iskorak u obnovi infrastrukture.
Preporučujemo
Zvanični početak kampanje za izbore u Hrvatskoj: Napadima na Srbe jačaju rejting
17. 06. 2020. u 21:21
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (2)