SELAKOVIĆ OBIŠAO BUDUĆU PRESTONICU EGIPTA: Nadomak Kaira zida se već pet godina (VIDEO)

Tanjug

24. 08. 2021. u 16:19

MINISTAR spoljnih poslova Nikola Selaković obišao je danas novu prestonicu Egipta nadomak Kaira čiju je izgradnju predsednik te zemlje Abdel Fatah Al Sisi započeo pre pet godina.

СЕЛАКОВИЋ ОБИШАО БУДУЋУ ПРЕСТОНИЦУ ЕГИПТА: Надомак Каира зида се већ пет година (ВИДЕО)

Foto Tanjug

Selaković je obišao izgrađenu crkvu Koptske pravoslavne crkve, kao i kompleks zgrada u koje će biti useljena ministarstva, ali i predsedničku zgradu.

Na svom Instagram, šef srpske diplomatije napisao je da je do sada završeno preko 70 odsto posla na izgradnji nove prestonice.

Dodao je da će uskoro biti useljena sva ministarstva i sedište Vlade, ali i da su prvi sagrađeni objekti crkva i džamija.

-Čestitam našim egipatskim prijateljima na istorijskom uspehu i zahvaljujem se na vanrednom gostoprimstvu. Uz Novi Kairo trenutno se gradi još 13 potpuno novih gradova, napisao je Selaković.

Dodaje da se radi na što skorijoj poseti predsednika Al Sisija predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Šef srpske diplomatije je uveren da će susret dva ozbiljna državnika trasirati put novoj eri saradnje dve prijateljske zemlje Srbije i Egipta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)