SJAJNE VESTI ZA ERDOGANA: Rusija će pomoći Turskoj da napravi svoj lovac

Novosti online

05. 12. 2021. u 16:40

TURSKA namerava da sarađuje sa Rusijom na programu proizvodnje sopstvenih lovaca, izjavio je šef uprave vojne industrije republike Ismail Demir.

СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА ЕРДОГАНА: Русија ће помоћи Турској да направи свој ловац

Foto: Printscreen

- U našim razgovorila sa Rusijom ima mnogo tačaka saradnje. Oni uključuju nekoliko pitanja, vezanih za izradu našeg nacionalnog vojnog aviona koji će napustiti hangar 2023. godine. Odabrali smo tip motora i određene sisteme. Međutim, vremenom će doći do promena, razvoja, modernizacije određenih sistema. Tokom tog procesa mogući su razgovori sa Rusijom - prenosi „Hurijet“ Demira.

Ranije je ministar industrije i tehnologije Turske Mustafa Varank saopštio Sputnjiku da Ankara ne isključuje mogućnost kupovine ruskih lovaca Su-35 i Su-57, ali da je prioritet izrada sopstvenog lovca pete generacije.

Generalni direktor videće turske aerokosmičke kompanije TUSAŠ Temal Kotil saopštio je da će prvi turski lovac poleteti 2025. Godine, dok će ga vojska dobiti 2029. Godine.

(rs.sputniknews.com)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!