ŠTA SU JELI PUTIN I MAKRON? Riblja čorba od čak sedam vrsta ribe, ruski predsednik priredio pravu gozbu

Novosti online

08. 02. 2022. u 09:51

PRES-služba predsednika Rusije otkrila je jelovnik ručka ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog francuskog kolege Emanuela Makrona.

ШТА СУ ЈЕЛИ ПУТИН И МАКРОН? Рибља чорба од чак седам врста рибе, руски председник приредио праву гозбу

Foto: AP Photo/Thibault Camus, Pool/Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

Deo razgovora su proveli za stolom. Na meniju je bilo sedam jela. Putin je francuskog kolegu ugostio raviolama sa spanaćem, ribljom čorbom od sedam vrsta ribe, jelenom sa slatkim krompirom batatom i kupinama.

Kao glavno jelo su imali stejk od jesetre sa ptitimom (izraelski kus-kus), jabuke sa škampima i šerbet od đumbira. Za desert im je pripremljen tart od krušaka sa sladoledom od vanile.

Što se tiče pića, servirana su im vina "Šardone" i "Rebo", proizveden u Rusiji 2015. godine.

Pregovori političara u Kremlju su održani 7. februara i trajali su nešto više od pet sati. Ruski predsednik je saopštio da je sastanak sa Makronom bio sadržajan i koristan.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: ANGELI MERKEL ZAZVONIO TELEFON NA SASTANKU SA PUTINOM - Njegova reakcija će vas oduševiti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu

UKRAJINA DOBIJA ZABRANU 20 GODINA! Trampov predlog: "Ako im se ne sviđa, imamo i drugu varijantu"

IAKO će u Ovalni kabinet Bele kuće ući tek za dva i po meseca, već su počele analize može li Donald Tramp ispuniti predizborna obećanja i doneti mir Ukrajini i Bliskom istoku. Prema pisanju "Vol strit džornala", koji se poziva na izvore bliske Trampu, savetnici novoizabranog predsednika nude zamrzavanje rata duž prve linije, konsolidaciju okupiranih teritorija za Rusiju, demilitarizovanu zonu i zaustavljanje integracije Kijeva u NATO na 20 godina.

08. 11. 2024. u 09:02

Komentari (0)

TAJNA KVALITETA KAFE: Benefiti od zrna do šoljice