"ISKRENO, TO JE SMEŠNO": Zelenski o eksplozijama na Severnom toku i novim informacijama o sabotaži

Novosti online

11. 03. 2023. u 07:10

UKRAJINA nije umešana u napade na gasovode Severni tok, izjavio je sinoć ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski.

ИСКРЕНО, ТО ЈЕ СМЕШНО: Зеленски о експлозијама на Северном току и новим информацијама о саботажи

Foto AP

- Iskren da budem to je smešno - rekao je Zelenski novinarima nakon nedavnih medijskih izveštaja koji povezuju eksplozije gasovoda sa proukrajinskim grupama.

- Informacije o navodnoj povezanosti Kijeva sa napadima na Severni tok se šire kako bi se usporila pomoć Zapada Ukrajini. Mislim da je veoma opasno da neki nezavisni mediji, prema kojima sam se uvek odnosio sa velikim poštovanjem, preduzimaju takve korake. Mislim da je pogrešno, da to samo ide na ruku Rusiji - rekao je Zelenski, a prenosi Suspilne.

Podsetimo, nakon što je Njujork tajms objavio da je sabotažu gasovoda Severni tok izvršila proukrajinska grupa, sličnu priču objavio je nemački javni servis ARD, koji je ovu temu istraživao u saradnji sa nekoliko drugi nemački mediji, uključujući nedeljnik "Di Cajt".

ARD je izvestio da su nemački istražitelji uspeli da identifikuju brod koji je navodno korišćen za tajnu operaciju sabotaže gasovoda.

Navodno je reč o jahti koju je iznajmila kompanija sa sedištem u Poljskoj, a koja je u vlasništvu dvojice Ukrajinaca.

Tajnu operaciju na moru, prema istrazi, izvela je ekipa od šest ljudi - pet muškaraca i jedna žena. Grupu su činili kapetan, lekar, dva ronioca i dva ronilačka pomoćnika koji su prevezli eksploziv na mesto zločina i tamo ga postavili. Nacionalnost počinilaca ostaje nejasna, a istražitelji veruju da su koristili profesionalno falsifikovane pasoše koji su navodno korišćeni za iznajmljivanje broda.

BONUS VIDEO: RUSKI LOVCI-BOMBARDERI PONOVO NA ZADACIMA - Snimci borbenih aktivnosti posada u avionima Su-25

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILI SU IMUĆNI, PA OSTALI BEZ SVEGA: Ko su roditelji Jelene Đoković?