POPULARNOST MAKRONA SPALA NA NISKE GRANE: Predsednika Francuske podržava samo četvrtina građana, situacija kao za vreme "žutih prsluka"

POPULARNOST francuskog predsednika Emanuela Makrona spala je na niske grane. Najnovije istraživanje javnog mnjenja pokazalo je rekordni pad na samo 26 odsto podrške, što može da se poredi s periodom najžešćih aktivnosti "žutih prsluka" 2018. godine.

ПОПУЛАРНОСТ МАКРОНА СПАЛА НА НИСКЕ ГРАНЕ: Председника Француске подржава само четвртина грађана, ситуација као за време жутих прслука

Foto: Profimedia

Ali predsednik prihvata ovu nepopularnost kao neminovnost zbog, kako ističe, neophodne reforme.

Od početka penzione reforme, Makron je izgubio 10 odsto popularnosti, a u poslednjih godinu dana čak 20.

Premijerka Elizabet Born se takođe nisko kotira. Podržava je 27 odsto građana, što je najlošiji rezultat otkako je prošle godine preuzela funkciju.

Čak 63 odsto građana traži da se socijalni bunt nastavi, a 74 odsto misli da je predsednik pogrešio što je brzo proklamovao penzioni zakon.

Povodom poslednjeg obraćanja predsednika javnosti, 69 odsto ispitanih ističe da nije odgovorio na njihova očekivanja, 73 odsto smatra da nije realističan, a 74 odsto da neće uspeti da ostvari novi zamah u aktuelnom drugom predsedničkom mandatu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli