GENERAL Sergej Surovikin, zamenik komandanta ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, unapred je znao da osnivač "Vagnera" Jevgenij Prigožin planira pobunu protiv ruskih zvaničnika iz sektora odbrane, objavio je američki list "Njujork tajms".

Liubisa

28.06.2023. 12:47

Ја сам пратио ову ситуацију са Пригожином од самог почетка неспоразума и када се први пут Пригожин жалио на руско војно руководство. Мени је то билом веома криво за овако понашање Пригожина, јер руши углед Руске војске. Ја сам мислио да то Пригожин све то измишља, само да би наудио угледу Руске државе и угледа руског руководства. Када сам на крају прочитао да су Руски војници напали Пригожинов камп, а министарство одбране Русије је то демантовало, онда ми је било јако криво на Пригожина зашто бланира руско руководство. Када сам прочитао шта пише Пригожин и каже да су му руски хеликоптери уништили један камо и убили 30 војника, а његова војска је оборила неке хеликоптере и где су погинули 15 руских пилота, онда ми је потпуно јасно да је дошло до напада руске војске на војску Пртигожина. О погибији руских пилота су потврдили и сами Руси. Да је Пригожин био у праву, да га је руска војска напала потпуно је јасно. Да је то била руска војска која га је напала, говоре нам погинули руски пилоти. Ако га руска војска није напала, шта ће ту погинули руски пилоти? Тада сам о томе размислио дошао до Истине. Ако Пригожин изгубио 30 војника а Руси изгубили 15 пилота, онда ту нема лажи. То је потпуно јасно да је руска војска напала Пригожина, а Пригожин је тражио да разговара са Путином и министром Шојгуом и генералом Герасимовим. Када су они одбили да разговарају о овом инциденту, тек тада је Пригожин кренуо на Москву. Ја сам дошао до закључка да Пригожин није непријатељ Русије и Руског народа, него је ту једна грешка, коју неће руководство Русије да призна. Љубиша.

Bambi

28.06.2023. 13:15

Znaci Surovikin radi poso na frontu kako treba čim pokušavaju da ga komoromituju i posvadjaju sa Putinom i vojnim vrhom tako što je kao po nihovom saznanju bio upućen u pobunu.Ko još veruje amerikancima.