OVO BI MOGLO DA DOZOVE KIJEV PAMETI: Bivši američki obaveštajac - Kada će Ukrajina biti realnija prema prekidu sukoba

Novosti online

18. 05. 2024. u 11:59

NAPREDOVANjE ruskih vojnih snaga moglo bi da primora Ukrajinu da zauzme realniji stav o pregovorima sa Rusijom, rekao je bivši američki obaveštajac i vojni analitičar Skot Riter.

ОВО БИ МОГЛО ДА ДОЗОВЕ КИЈЕВ ПАМЕТИ: Бивши амерички обавештајац - Када ће Украјина бити реалнија према прекиду сукоба

Foto: Profimedia

- Da li je moguće izvršiti vojni pritisak na Ukrajinu tako da ona zauzme realniji pristup pregovorima? Moguće je. Da li će ofanziva u Harkovu dovesti do toga? Moguće, rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, pregovori su političko pitanje, a konačnu odluku o pregovorima treba da donese Rusija koja to nikada nije odbila, već je pozivala Ukrajinu da zauzme "realističan" stav po tom pitanju umesto da priča bajke Zapadu.

Akcije u Harkovskoj oblasti su, prema rečima Ritera, deo opšteg pristupa Oružanih snaga Rusije da iscrpe i "istroše" ukrajinsku vojsku do te mere da jednostavno više ne može da im se suprotstavi.

Tako su ruske akcije u Harkovskoj oblasti primorale Ukrajinu da prebaci vojsku iz oblasti Donjecka, Luganska i Zaporožja prema Harkovu, što dodatno iscrpljuje i slabi ukrajinske snage, ukazao je bivši američki obaveštajac.

Ako Rusija izdrži ove iscrpljujuće ofanzivne operacije u Harkovu, Donbasu i Zaporožju, Oružane snage Ukrajine neće imati drugog izbora, neće moći da se odupru i pretrpeće konačni slom, ukazao je Riter.

Najverovatnije da će Ukrajina, tek kad konačno pretrpi krah i povuče vojsku, biti realnija prema prekidu sukoba i pregovorima, zaključio je Riter.

BONUS VIDEO: BRUTALNA KAMPANjA LAŽI IZ SARAJEVA: Evo šta je Vučić zaista rekao

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio