ON JE IZDAJNIK UKRAJINE Teške optužbe na račun Zelenskog: On je samo oružje Zapada koje vodi svoju zemlju u klanicu

Милица Шкорић
Milica Škorić

20. 05. 2024. u 13:47

DEPUTAT Državne dume iz Sevastopolja, član Komiteta za međunarodne poslove Dmitrij Belik izjavio je da je Vladimir Zelenski izgubio pravo da se zove predsednik i da je sada diktator i izdajnik Ukrajine.

ОН ЈЕ ИЗДАЈНИК УКРАЈИНЕ Тешке оптужбе на рачун Зеленског: Он је само оружје Запада које води своју земљу у кланицу

Foto: Tanjug/AP

Predsednički mandat Zelenskog ističe danas.

- Zelenski će se držati na vlasti svom snagom, ali on je za nas diktator koji svoju zemlju vodi ne samo u demografsku krizu, već bukvalno u klanicu. On je izdajnik Ukrajine - rekao je Belik za RIA Novosti.

Prema njegovim rečima, Zelenski je postao diktator koji je uzurpirao vlast u Ukrajini.

- Zelenski je samo oružje u rukama Vašingtona. Kolektivni Zapad ga ne smatra ravnopravnim, već samo kolonijalnim kraljem koji dolazi da traži pomoć od velikog džentlmena - rekao je poslanik.

Predsednički izbori u Ukrajini trebalo je da se održe 31. marta 2024. godine, a inauguracija novoizabranog šefa države u maju. Ali glasanje je otkazano, kao razlog za vanredno stanje i opštu mobilizaciju. Zelenski je naveo da izbori sada „nisu pravo vreme“, istakavši da ovo pitanje treba staviti na kraj.

BONUS VIDEO: HARKOV URUŠEN - Zgrade, automobili oštećeni I 20 povređenih u granatiranju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio