NOVE INFORMACIJE O PADU HELIKOPTERA U KOM JE STRADAO RAISI: Objavljeni preliminarni rezultati istrage nesreće

Novosti online

23. 05. 2024. u 22:29

GENERALŠTAB iranske vojske objavio je preliminarne rezultate istrage nesreće u kojoj je, prilikom pada helikoptera, poginuo predsednik Irana Ebrahim Raisi.

НОВЕ ИНФОРМАЦИЈЕ О ПАДУ ХЕЛИКОПТЕРА У КОМ ЈЕ СТРАДАО РАИСИ: Објављени прелиминарни резултати истраге несреће

Foto: Tanjug/AP

- Nikakvi tragovi projektila na trupu helikoptera koji je pao nisu otkriveni. Helikopter se zapalio prilikom udara u brda dok je povećavao visinu - navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da je helikopter išao planiranom putanjom i da je nije menjao kurs, kao i da je pilot minut i po pre pada bio u kontaktu sa druga dva helikoptera u pratnji.

Zbog magle, neprohodne oblasti gde se nesreća dogodila i niskih temperatura spasilačka operacija je trajala celu noć a mesto pada helikoptera otkriveno je tek u jutarnjim satima uz pomoć iranskih dronova.

Foto Tanjug/AP

U razgovoru sa dispečerima posada helikoptera nije primetila ništa sumnjivo.

Raisi i iranski ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan i drugi zvaničnici poginuli su kada se helikopter srušio 19. maja na severozapadu Irana. U nesreći su takođe poginula dva telohranitelja, dva pilota i jedan član posade, navodi Irna.

Iranski predsednik sahranjen je ranije danas u rodnom gradu Mešhadu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: TERORISTIČKI NAPAD NA DžENIN: Najmanje osam ubijenih

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio