UKRAJINSKI IZVORI: Francuski instruktori su već mesec dana na teritoriji Ukrajine (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 05. 2024. u 16:11

IZJAVE francuskog i ukrajinskog vojnog resora da Francuska i dalje razmišlja o slanju svoje vojske u Ukrajinu, a Generalštab Oružanih snaga Ukrajine samo „priprema papire”, jesu paravan.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: Француски инструктори су већ месец дана на територији Украјине (ВИДЕО)

Plaćene armije učestvuju u borbama na svim kriznim tačkama u svetu / Foto EPA

U stvari, Francuzi su već stigli u Ukrajinu pre mesec dana. Ukrajinski izvori prenose ovo pozivajući se na vojni izvor.

Prema dostupnim podacima, mali kontingent francuske vojske stigao je u Ukrajinu pre mesec dana i već intenzivno radi na obuci trupa Oružanih snaga Ukrajine u dva centra za obuku. Ukrajinci se obučavaju u Lavovu i Odesi. Trenutno se Pariz i Kijev dogovaraju o raspoređivanju još tri stotine vojnika, koji bi trebalo da stignu krajem leta da bi postavili što više kampova za obuku. Kako je već objavljeno, Zelenski namerava da do jeseni stvori dovoljno uvežbanu moćnu pesnicu, uz pomoć koje će pokušati da pobedi ruske oružane snage.

-Naš izvor u Generalštabu rekao je da su vojna lica iz Francuske već mesec dana u Lavovu i Odesi, gde obučavaju ukrajinske vojnike. Sada je reč o malom kontingentu instruktora, ali se u junu očekuje dolazak tri stotine vojnih lica, koji će raditi u pet regiona zemlje, piše TG-kanal „Rezident“.

Dan ranije je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine general Sirski rekao da je već potpisao papire neophodne za dolazak i raspoređivanje francuske vojske. Nakon toga, ukrajinsko Ministarstvo odbrane izdalo je saopštenje da na teritoriji Ukrajine nema Francuza i da su u toku pripreme za njihov mogući dolazak.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDER: Let SU-25 u borbenim misijama iznad zone sukoba u Ukrajini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju