ASAD NA SASTANKU SA VRHOVNIM VOĐOM IRANA: Lideri priznali da kuju plan kako da se odupru Americi, evo i kako

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

30. 05. 2024. u 15:51

IRANSKI vrhovni vođa ajatola Ali Hamnei danas se u Teheranu susreo sa predsednikom Sirije Bašarom al-Asadom i poručio da će Mohamad Mohbar, koji je nasledio pokojnog predsednika Irana Ebrahima Raisija na toj poziciji, nastaviti da vodi politiku saradnje sa Damaskom.

АСАД НА САСТАНКУ СА ВРХОВНИМ ВОЂОМ ИРАНА: Лидери признали да кују план како да се одупру Америци, ево и како

Foto: Office of the Iranian Supreme Leader via AP

Asad je izjavio saučešće Hamneiju zbog smrti Ebrahima Raisija i istakao da je on imao veliki uticaj na ulogu na odnos dve zemlje, kao i na palestinsko pitanje u poslednje tri godine.

- Pre nekoliko godina sam rekao da je cena otpora niža od cene kompromisa i ovo pitanje je sada vrlo jasno sirijskom narodu. Nedavni slučajevi u Gazi i pobede otpora (Hamasa) su potvrdili to za ljude u regionu -  rekao je Asad.

Hamnei je ukazao na navodne pritiske SAD i Evrope na Iran i Siriju, a ocenio je da Teheran i Damask moraju da ih prevaziću kroz povećanu i regulisanu saradnju dve zemlje, prenosi iranska agencija Irna.

Iranski lider zaključio da Sirija ima pravo da pruži otpor pokušajima Zapada ukloni ovu zemlju iz političke jednačine u regionu.
 

BONUS VIDEO: LANSIRANE HAMASOVE RAKETE -  Prvi put posle četiri meseca

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MaxBet lansirao prvu potpuno AI generisanu marketinšku kampanju