BELA KUĆA RAZOČARANA: Vašington nije očekivao ovakvu reakciju na Bajdenov govor

Tanjug

01. 06. 2024. u 19:07

BELA kuća bila je razočarana prvobitnom reakcijom ministra ratnog kabineta Benija Ganca kada mu je predstavljen sadržaj govora američkog predsednika Džozefa Bajdena u kojem je najavljen predlog sporazuma o taocima, rekao je američki zvaničnik za novinski sajt Vala.

БЕЛА КУЋА РАЗОЧАРАНА: Вашингтон није очекивао овакву реакцију на Бајденов говор

Foto: EPA

Neimenovani zvaničnik tvrdi da su Ganc i ministar odbrane Joav Galant bili obavešteni pre Bajdenovog govora, ali nije naveo detalje o reakciji Ganca.

Vašington je takođe razočaran time što Ganc još uvek nije izdao javno saopštenje o Bajdenovim primedbama, prenosi Tajms of Izrael.

Ranije danas, Bajden je izneo predlog o primirju u Gazi, a prekid vatre bi se odvijao u tri faze. On je rekao rekao da će prva faza predloženog sporazuma trajati šest sedmica i da uključuje potpuni prekid vatre, povlačenje izraelskih snaga iz svih naseljenih oblasti Gaze i oslobađanje određenog broja talaca, uključujući žene, stare i ranjene, u zamenu za oslobađanje stotina palestinskih zatvorenika, navodi AP. Tela ubijenih talaca bi bila vraćena njihovim porodicama, a humanitarna pomoć bi se povećala tokom prve faze na 600 kamiona dnevno kojima bi bio dozvoljen ulazak u Pojas Gaze. Druga faza bi uključivala oslobađanje svih preostalih živih talaca, uključujući vojnike muškarce, a izraelske snage bi se povukle iz Gaze. Treća faza bi uključivala poziv na početak velike obnove Pojasa Gaze.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUSRET ZVEZDA U BERLINU: Ana Ivanović i Rodžer Federer pred egzibicioni turnir (VIDEO)