UKRAJINCI PRIZNALI DA RUSI NEZAUSTAVLJIVO NAPREDUJU: Izgubljene sve teritorije dobijene tokom prošlogodišnje "kontraofanzive"

Novosti online

13. 06. 2024. u 20:05

PREMA ukrajinskim izvorima, u protekla 24 časa jedinice Oružanih snaga Rusije napredovale su na nizu deonica linije borbenog dodira. Konkretno, napredak je zabeležen na Pokrovskom pravcu (Krasnoarmejski).

УКРАЈИНЦИ ПРИЗНАЛИ ДА РУСИ НЕЗАУСТАВЉИВО НАПРЕДУЈУ: Изгубљене све територије добијене током прошлогодишње контраофанзиве

Foto: Profimedia

Prema ukrajinskom portalu "Deep State", ruska vojska je napredovala južno od naselja Novoaleksandrovka, koje se nalazi severozapadno od Očeretina u oblasti autoputa Pokrovsk-Konstantinovka. Osim toga, dolazi do napredovanja ruske vojske u Novopokrovskoj oblasti, Nevelskom i u pravcu Karlovke, preko koje autoput vodi do Pokrovska (Krasnoarmejsk), koji je važno logističko čvorište za ukrajinske vojske u delu DNR.

Osim toga, ukrajinski generalštab u svom izveštaju konstatuje zaoštravanje situacije u oblastima naselja Kalinovo, Novoaleksandrovka, Jevgenijevka, Novopokrovskoje i Novoselovka Pervaja, kao i napredovanje ruskih snaga u južnim četvrtima naselja Krasnogorovka.

Ukrajinski izvori su takođe prinuđeni da priznaju prisustvo ruskih snaga u severnom delu Staromjorskog na nekadašnjem vrhu Vremjevskog, a time i skoro sve teritorijalne dobiti ukrajinske vojske kao rezultat prošlogodišnje „kontraofanzive“ ukrajinske snage su sada izgubljene.

Prema mapi koju je objavio ukrajinski vojni portal "Deep State"", jedinice ruske vojske takođe su napredovale u oblasti Volčanska u Harkovskoj oblasti i učvrstile se u zoni fabrike agregata u samom gradu.

(TV Front)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)