VOZ SA OPASNIM MATERIJAMA ISKOČIO IZ ŠINA: Buknuo veliki požar, izdato hitno upozorenje (VIDEO)

Novosti online

06. 07. 2024. u 09:37

ZDRAVSTVENI zvaničnici izdali su hitno upozorenje nakon što je voz koji je prevozio otrovne materije iskočio iz šina i eksplodirao u vatrenu loptu u Severnoj Dakoti.

ВОЗ СА ОПАСНИМ МАТЕРИЈАМА ИСКОЧИО ИЗ ШИНА: Букнуо велики пожар, издато хитно упозорење (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Ekipe "Hazmata" raspoređene su u udaljenu oblast oko 386 kilometara severno od Farga, nakon što je 29 vagona voza CPKC-a iskočilo iz šina u petak oko 3.45 ujutro (po lokalnom vremenu).

Opasni materijali u vozu su bili bezvodni amonijak, sumpor i metanol, za koje su zvaničnici upozorili da se izbacuju iz olupine u toksičnom dimu. Amonijak je najveći rizik, a ako je izložen jedinjenju, može izazvati peckanje očiju, nosa i grla, kao i slepilo, oštećenje pluća i smrt.

Zdravstveni zvaničnici rekli su da trenutno nemaju planove za evakuaciju tog područja, ali će možda tražiti da oslobode gradove Bordulac i Karington ako se vetar promeni.

- Vetar nam trenutno ide u prilog. Rizik se smanjio uveliko, ali je i dalje prisutan sve dok je požar prisutan - rekao je za VKMG6 Bil Sus, menadžer programa za istraživanje izlivanja u Odeljenju za kvalitet životne sredine Severne Dakote.

Uzrok iskakanja iz šina trenutno je nejasan, a zvaničnici kažu da pokreću istragu o nesreći.

Nema ranih izveštaja o povredama, stradalima ili neželjenim efektima izazvanim toksičnim iskakanjem iz šina, a navodno su inženjer i kondukter voza uspeli da napuste mesto nesreće nepovređeni.

Vatrogasne ekipe na železnici bile su na licu mesta koje se bore sa požarima, a snimci su podeljeni na društvenim mrežama na kojima se vidi kako ogromna vatrena lopta guta olupinu.

(Dejli mejl)

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM: Naser meta vazdušnog napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

APEL DELIJAMA: Crvena zvezda objavila važno saopštenje pred meč sa Benfikom