OTKRIVENI TAJNI PODACI IZ BELE KUĆE: Da li Bajden boluje od opake bolesti?

Novosti online

06. 07. 2024. u 17:45

LEKAR američkog predsednika Džoa Bajdena, Kevin O'Konor, ugostio je dr Kevina Kanarda, jednog od vodećih američkih neurologa i stručnjaka za Parkinsonovu bolest, u Beloj kući ranije ove godine, piše Njujork post, pozivajući se na podatke iz evidencije poseta.

ОТКРИВЕНИ ТАЈНИ ПОДАЦИ ИЗ БЕЛЕ КУЋЕ: Да ли Бајден болује од опаке болести?

Foto: Tanjug/AP

- Dr Kevin Kanard, stručnjak za Parkinsonovu bolest u medicinskom centru Volter Rid, sastao se 17. januara sa dr Kevinom O’Konorom i još dvoje ljudi na klinici u Beloj kući, pokazuju podaci - navodi Njujork post.

Još jedan gost Bele kuće koji je bio na sastanku sa O'Konorom bio je kardiolog Džon Etvud iz istog medicinskog centra Merilend. Identitet četvrtog učesnika nije mogao biti utvrđen.

Bela kuća ranije nije najavljivala posetu ovog specijaliste. Takođe nema informacija o tome čemu je sastanak bio posvećen, međutim, prema rečima bivšeg doktora predsednika Baraka Obame i Donalda Trampa, Ronija Džeksona, koji sada predstavlja Teksas u Predstavničkom domu, sastanak se najverovatnije ticao Bajdenovog zdravstvenog stanja.

- Najverovatnije su govorili o Bajdenu. On (O’Konor) treba da se bavi samo predsednikom i njegovom porodicom - rekao je on za Njujork post.

Džekson je ranije istakao da je Bajden imao „kognitivnu bolest“ kada je komentarisao učinak šefa države u  katastrofalnoj debati sa Trampom 27. juna u Atlanti.

Foto> Tanjug/AP

U februaru 2024, O'Konor je, nakon redovnog pregleda Džoa Bajdena, izjavio da mu njegovo zdravlje omogućava da nastavi u potpunosti da obavlja svoje dužnosti predsednika. Bela kuća je, kao odgovor na brojne pozive da se u procenu zdravlja šefa države uključi test mentalnih sposobnosti, saopštila da takav test nije potreban jer Bajden „kontroliše situaciju“.

U julu je portparol Bele kuće Karin Žan Pjer rekla da američki predsednik ne pati od degenerativnih bolesti, demencije, Alchajmerove bolesti ili bilo čega sličnog.

Kako navodi „Njujork tajms”, pozivajući se na izvore bliske šefu države, pogoršanje stanja predsednika SAD je sve češće poslednjih meseci, a posle njegove katastrofalne debate sa Trampom, postaje sve alarmantnije.

Prema izvorima medija koji su komunicirali sa američkim predsednikom poslednjih nedelja i meseci, delovao je „zbunjeno, letargično i gubi nit tokom razgovora“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PROBLEM ZA ZVEZDU: Milojević morao da zameni jednog od ključnih igrača