ALARMANTNO STANJE U ČASOV JARU: Položaji neizdrživi, pljušte bombe na sve strane

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

06. 07. 2024. u 19:00

ORUŽANE snage Rusije su kliznim bombama uništile položaje ukrajinske vojske u Časovom Jaru, piše list „Politiko“.

АЛАРМАНТНО СТАЊЕ У ЧАСОВ ЈАРУ: Положаји неиздрживи, пљуште бомбе на све стране

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Ukrajinski položaji postali su potpuno neodrživi za odbranu zbog razornih udara ruskih kliznih bombi, saopštila je pres-služba 24. zasebne mehanizovane ukrajinske brigade“, piše „Politiko“.

Kako se navodi, zauzimanje Časova Jara otvoriće ruskoj vojsci put u dubinu poslednje linije odbrane Oružanih snaga Ukrajine u DNR.

Po rečima novinara, povlačenja ukrajinske vojske u Donbasu postala su zabrinjavajući znak za Kijev i njegove saveznike. Ukrajina će hitno morati da traži od Zapada nove vojne isporuke, kako bi imala šanse protiv konstantnog napredovanja Rusije, smatraju autori članka.

- Čak ni nedavno najavljeni sporazumi o međusobnoj bezbednosti (između Kijeva i saveznika) i paketi vojne pomoći nisu pomogli ukrajinskoj vojsci da zaustavi ofanzivu Rusije. Kijev će verovatno na samitu NATO u Vašingtonu morati aktivnije da traži od saveznika da ubrzaju vojne isporuke - zaključuje „Politiko“.

Ministarstvo odbrane Rusije u petak je sumiralo rezultate za proteklu nedelju u zoni specijalnih operacija. Grupa snaga „Jug“ oslobodila je selo Sporno i četvrt Novi u Časovom Jaru u DNR. Jedinice grupe su uništile dve mehanizovane i dve vazdušno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, a takođe su odbile 18 kontranapada. Gubici ukrajinske vojske iznosili su 3.845 vojnika, četiri tenka, 19 borbenih oklopnih vozila, 65 vozila i 53 artiljerijska oruđa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM: Naser meta vazdušnog napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva