"KIJEV JE SPREMAN": Kuleba potvrdio nove korake u borbe protiv Rusije

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

06. 07. 2024. u 20:42

MINISTAR spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba izjavio je danas da je Kijev spreman da sa Moldavijom podeli informacije o hibridnoj pretnji Kišinjevu kako bi sprečio Rusiju da, kako tvrdi, utiče na predsedničke izbore i referendum o pridruživanju EU.

КИЈЕВ ЈЕ СПРЕМАН: Кулеба потврдио нове кораке у борбе против Русије

Foto Tanjug/AP

On je to izjavio na brifingu posle trojnih pregovora šefova spoljnih poslova Ukrajine, Moldavije i Rumunije u Kišinjevu, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim rečima, Kijev je spreman da podeli sa Kišinjevom sve što zna o tome kako funkcioniše ruska hibridna pretnja kako bi pomogao u odbrani od nje, piše Evropska pravda.

- Dogovorili smo se o koracima za suzbijanje dezinformacija i drugih oblika ruske hibridne agresije protiv naših zemalja -rekao je Kuleba.

On je nagovestio da će Rusija upotrebiti čitavu svoju propagandnu mašinu da utiče na predsedničke izbore i referendum u Moldaviji ove jeseni.

Ministar spoljnih poslova Moldavije Mihaj Popšoj ranije nije isključio novo proterivanje ruskih diplomata iz ambasade u Kišinjevu. Moldavija je u leto prošle godine objavila odluku o proterivanju 45 službenika ruske ambasade u Kišinjevu.

To se dogodilo nakon objavljivanja rezultata istrage, tokom koje su novinari izbrojali 28 sistema antena na krovu ruske ambasade u Kišinjevu, koje ruske specijalne službe, prema njihovim navodima, koriste za praćenje moldavskih zvaničnika.

(B92)

BONUS VIDEO: IZRAEL RAZMENjUJE VATRU SA HEZBOLAHOM - Naser meta vazdušnog napada

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK! UEFA izbacuje Englesku i njene klubove iz međunarodnog fudbala?!