"EVROPLJANI, VEŽITE POJASEVE" Moćna poruka iz Mađarske - Orban završava rat u Ukrajini? (VIDEO)

Novosti online

07. 07. 2024. u 15:15

MAĐARSKI ministar spoljnih poslova Peter Sijarto savetovao je evropskim političarima da „vežu pojaseve” uoči „mirovne misije” mađarskog premijera Viktora Orbana sledeće nedelje.

ЕВРОПЉАНИ, ВЕЖИТЕ ПОЈАСЕВЕ Моћна порука из Мађарске - Орбан завршава рат у Украјини? (ВИДЕО)

Foto: Profimedia/Ilustracija

Orban i njegova delegacija doputovali su u petak u Moskvu i sastali se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. On je posetu Moskvi nazvao sledećom etapom mirovne misije, čija je prva etapa bila putovanje u Kijev 2. jula.

Mađarski premijer je rekao da sledeće nedelje namerava da održi nekoliko „jednako neočekivanih“ sastanaka.

- Danas je nedelja, što znači da se polako bliži kraju prva nedelja predsedavanja Mađarske EU, tokom koje je svima postalo jasno da će u narednih šest meseci ovo biti mirovna misija Mađarske koja će učiniti sve da pomognete da se okonča rat u susedstvu i uspostavi mir tamo u susedstvu i da Evropa, posle dve i po godine, konačno pobegne iz zagušljive vojne krize - rekao je Sijarto u video poruci objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk.

Šef mađarskog ministarstva spoljnih poslova je napomenuo da se Orban zbog posete Moskvi suočio sa kritikama proratnih političara EU.

- Ovi nas napadi ne odvraćaju i ne obeshrabruju, mirovna misija se nastavlja pa čak i intenzivira, pa molim evropske vojne političare da vežu pojaseve i pažljivo prate šta će se dešavati sledeće nedelje - dodao je Sijarto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GOTOVO JE! Aleksa Avramović napustio Partizan, poznata i naredna destinacija