NOĆNI SPEKTAKL U NJUJORKU U TESLINU ČAST: 200 dronova obasjaće prostor laboratorije srpskog genija

B.S.

13. 07. 2024. u 20:30

Teslin toranj, visok 60 metara koga je Tesla testirao 1903. stvarajući jake svetlosne i zvučne efekte, biće jedan od prikaza na nebu koje će ispisati dronovi.

НОЋНИ СПЕКТАКЛ У ЊУЈОРКУ У ТЕСЛИНУ ЧАСТ: 200 дронова обасјаће простор лабораторије српског генија

Foto: Printskrin

SA neba iznad Long Ajlenda 200 dronova će večeras napraviti poseban spektakl i obasjati prostor gde se nalazila laboratorija Nikole Tesle sa čuvenim tornjem, i gde je živeo od 1902. do 1904. godine. Teslin toranj, visok 60 metara koga je Tesla testirao 1903. stvarajući jake svetlosne i zvučne efekte, biće jedan od prikaza na nebu koje će ispisati dronovi.

U Šoramu, gde se nalazi jedina preostala Teslina laboratorija, večeras biće biti organizovan Tesla Ekspo koji će, kako direktor Teslinog naučnog centra Vordenklif (TSCW) Makr Alesi poštovaocima Teslinog dela svih uzrasta doneti nezaboravna iskustva.

- Svi koji večeras budu sa nama imaće priliku da uživaju u zadivljujućim prikazima 200 dronova koji će u čast Nikole Tesle, a povodom dana njegovog rođenja 10 jula, osvetili nebo iznad laboratorije. Dronovi će ispričati priču o Teslinim najvećim pronalascima. Biće to veče u kojem će se slaviti inovacije i Teslina zaostavština, jedan veliki omaž Tesli - rekao je Alesi za Tanjug.

Tokom Tesla Ekspo spektakla, koji počinje u 15 sati, biće organizovana i druženja sa RG robotima i šou najnovijih Tesla električnih automobila.

- Spremite se da zaronite u svet u kome se nauka susreće sa istraživanjem, a inovacije ne poznaju granice! Tesla Ekpo 2024 dolazi u TSCW proslavljajući Teslino neverovatno nasleđe - poručio je Alesi.

Posetioci će imati priliku da istraže istoriju i uticaj Teslinih revolucionarnih izuma putem impresivnih radio i istorijskih prikaza, navode iz TSCW i dodaju da će to biti prilika za sve da vide kako Tesline vizionarske ideje nastavljaju da oblikuju modernu tehnologiju.

Izložba Tesla automobila biće vrhunac za ljubitelje automobila, nudeći pogled izbliza na najnovija dostignuća električnih vozila. Iz TSCW podsećaju da je Tesla 1898. svet zadivo svojim pronalaskom - čamcem na daljinsko upravljanje koji je predstavio na izložbi u Medison Skver Gardenu. Dodaju da je taj uređaj opisan u njegovom patentu US 613, 809 i da predstavlja prvi primer bežičnog daljinskog upravljanja na svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUKLA BRUKA! Alkaraz priznao da se folira tokom mečeva