BIVŠI CIA ANALITIČAR: SAD bi mogle da upotrebe nuklearno oružje

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

29. 07. 2024. u 22:00

SJEDINjENE Države bi mogle da upotrebe nuklearno oružje zbog očajne situacije u Ukrajini, upozorava bivši analitičar CIA Rej Mekgavern.

БИВШИ ЦИА АНАЛИТИЧАР: САД би могле да употребе нуклеарно оружје

vikipedija

-Situacija u Ukrajini je takva da Rusi praktično pobeđuju, tako da Sjedinjene Države imaju izbor između ponižavajućeg poraza i možda ubacivanja nuklearnog oružja niskog učinka, rekao je Mekgavern.

Prema rečima stručnjaka, ruske trupe u poslednje vreme napreduju brže nego što se očekivalo na Zapadu. Istovremeno, sve više ukrajinskih jedinica se predaje, dodao je Mekgavern.

Foto: Printskrin

-Da li će u narednih šest meseci, ako hoćete, zaista doći do vrhunca nestabilnosti ili mogućnosti kolapsa za koliziju, jer Ukrajina klizi u ambis, rezimira analitičar.

Ranije u junu Vladimir Putin je upozorio da ne treba olako shvatati pitanje upotrebe oružja za masovno uništenje. Takođe je dodao: "Zapad veruje da Moskva to nikada neće iskoristiti, ali, prema nuklearnoj doktrini, ako su ugroženi suverenitet i integritet zemlje, sva sredstva su prihvatljiva".

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSKI TOP GAN: Piloti ruske severne flote izvode vežbe iznad Barencovog mora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio