"ČUO SAM GLASOVE DA MI JE ŽENA DEMON, A DETE SOTONIN SIN": Ovako se branio Aleksandar nakon ubistva supruge i deteta u Moskvi

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

27. 08. 2024. u 15:13

ZBOG opsesivnih misli nisam spavao celu noć. I ujutru sam čuo glasove koji su govorili da mi je žena demon, a dete sotonin sin, da ih treba ubiti.

ЧУО САМ ГЛАСОВЕ ДА МИ ЈЕ ЖЕНА ДЕМОН, А ДЕТЕ СОТОНИН СИН: Овако се бранио Александар након убиства супруге и детета у Москви

Foto: Printskrin

Ovo je Aleksandar Lipatov, koji je bacio suprugu i bebu kroz prozor sa 16. sparata stana u Moskvi u nedelju, 26. avgusta, rekao na ispitivanju nakon što se probudio iz kome u bolnici.

Kako se navodi na Telegramu, u telu Lipatova nisu pronađeni alkohol ni droga. Testovi su pokazali samo tragove antidepresiva. U telu njegove supruge takođe nije bilo sličnih supstanci, samo su nađeni tragovi hormonskih lekova posle porođaja.

- Kao razlog za svoje ponašanje Aleksandar Lipatov je naveo nedostatak sna i prezaposlenost u banci, gde rukovodi velikim timom. Bio je mnogo angažovan na novom projektu - objavljeno je na Telegramu.

Prema informacijama kanala MASH, dan pre tragedije, Aleksandar Lipatov je umislio da ga neko prati. Zbog opsesivnih misli nije spavao celu noć.

- I ujutru sam čuo glasove koji su govorili da mi je žena demon, a dete sotonin sin, da ih treba ubiti - rekao je.

Lekari su dijagnostikovali akutni psihotični poremećaj sa znacima šizofrenije, praćen poremećenim kognitivnim funkcijama. Psihički problemi Lipatova počeli su pre pet godina u Barnaulu, gde je, kako se navodi, bio u lokalnoj mentalnoj bolnici.

Aleksandar (39) i Milena Lipatov (36) su prema navodima lokalnih medija bili u braku oko tri godine i doselili su se upravo iz Barnaula. Lipatov je bio zaposlen u Centralnoj banci Rusije. Dečak, kojeg je bacio sa 16. sprata, rođen je prošle godine.

(Kurir/Telegram)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio