NAPADAČ JE PRATIO I BAJDENA: FBI otkrio nove detalje o Trampovom napadaču

Jovana Švedić

28. 08. 2024. u 21:56

STARIJI službenik FBI izjavio je da je napadač koji je upucao bivšeg predsednika Donalda Trampa prošlog meseca video događaj kao " savršenu priliku".

НАПАДАЧ ЈЕ ПРАТИО И БАЈДЕНА: ФБИ открио нове детаље о Трамповом нападачу

Foto: Tanjug/AP Photo/Charlie Neibergall

Istraga napada pokazala je da je napadač aktivno istraživao događaje na kojima će prisustvovati ne samo Donald Tramp, već i aktuelni predsednik Džo Bajden, koji je u to vreme bio kandidat za predsednika sa demokratske strane.

FBI je saopštio da u napadu nije bilo saučesnika. Agencija je takođe objavila nove fotografije, uključujući dokaze prikupljene na licu mesta i improvizovanu eksplozivnu napravu pronađenu u gepeku napadačevog vozila.

Prema izjavama FBI-a, motiv napada još uvek nije jasno utvrđen.

U istrazi je obavljeno preko 1000 intervjua, pregledano stotine sati video materijala i veliki broj enkriptovanih poruka, koji još uvek nisu otkrili konkretni razlog za napad.

Međutim ono što jeste otkriveno iz internet istorije napadača, jeste to da je napadač istraživao o svim događajima kojima će prisustvovati Tramp i Bajden.

Kada je saznao da će Tramp posetiti Pensilvaniju, postao je izuzetno fokusiran, istražujući sve detalje o mitingu, uključujući mesto održavanja, vremenske uslove i lokaciju podijuma.

Takođe je uz pomoć drona snimao mesto mitinga dana ranije, navodi novinar u izveštaju za Si-Bi-Es Njuz.

Na socijalnim mrežama, istražitelji su pronašli tragove iz 2019. godine u kojima je napadač tražio uputstva za pravljenje eksplozivne naprave, što potvrđuje teoriju da je napadač tragao za savršenom prilikom za napad.

BONUS VIDEO:

AMERIKA U POSETI PEKINGU: Saliven savetnik za nacionalnu bezbednost u ,,kritičnoj,, misiji


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio