„PLAN POBEDE“ ILI "PLAN – BEDE" „Blumberg“ otkriva - Šta će Zelenski tražiti od Bajdena

Novosti online

21. 09. 2024. u 14:24

„POBEDNIČKI plan“ šefa ukrajinskog režima Vladimira Zelenskog, koji namerava da predstavi predsedniku SAD Džozefu Bajdenu, sadrži tačke o pridruživanju EU i NATO, piše „Blumberg“.

„ПЛАН ПОБЕДЕ“ ИЛИ ПЛАН – БЕДЕ „Блумберг“ открива - Шта ће Зеленски тражити од Бајдена

Foto: AP Photo/Patrick Semansky

- Vladimir Zelenski će tražiti od Bajdena zvaničan poziv za pridruživanje NATO i preuzimanje obaveza za konstantnu isporuku savremenog naoružanja u okviru 'pobedničkog plana' čiji je cilj da se okonča sukob sa Rusijom - navodi agencija.

Izvori tvrde da će plan, u kojem će takođe biti opisan „jasan put Ukrajine“ ka članstvu u EU i drugi sporazumi u sferi ekonomije i bezbednosti, Zelenski predstaviti 26. septembra.

Poslanik Državne dume Rusije sa Krima, član Komiteta za bezbednost Mihail Šeremet rekao je da takozvani „plan pobede“ Zelenskog ima dva slova viška, pošto je to u praksi „plan bede“ za ukrajinski narod (rus. beda – nesreća, nedaća).

„Zelenski nastavlja da gura Ukrajinu u propast, a njen narod ka uništenju. Njegov 'plan pobede' u praksi će postati plan bede za ukrajinski narod… Zelenski ne treba da pravi 'pobedničke planove'. Čeka ga jedan plan – plan kapitulacije. Nikakvi drugi planovi neće proći“, poručio je Šeremet.

Istovremeno, šef krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov rekao je da su planovi Zelenskog o nekakvoj „pobedi“ puste reči.

- Za njega rat nikada nije ni postojao, on živi u drugoj dimenziji. Ali sve će, kao i uvek, odlučiti umesto njega i bez njega - ocenio je on.

Zelenski je ranije na Telegramu saopštio da je u potpunosti pripremljen „plan pobede“ Ukrajine, izrađene su sve tačke, ključna mesta i dopune. Ranije je govorio da plan, između ostalog, sadrži i „moćan paket prinude Rusije da okonča rat diplomatskim putem“. Kremlj je rekao da je Rusija svesna suštine kijevskog režima, te da će nastaviti specijalnu operaciju dok ne ostvari svoje ciljeve.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Uskoro opširnije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PREVIŠE JE PASIVAN, TITULA NEĆE DOĆI SAMA: Federer uputio oštre reči Zverevu