DOLIJAO POSLE POLA VEKA: U Rimu uhapšen osumnjičeni za ubistvo dve žene u Australiji pre skoro 50 godina

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

21. 09. 2024. u 23:11

MUŠKARAC osumnjičen za brutalno ubistvo dve žene u Australiji pre skoro pola veka uhapšen je u Rimu na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje, javila je danas ANSA pozivajući se na neimenovane izvore.

ДОЛИЈАО ПОСЛЕ ПОЛА ВЕКА: У Риму ухапшен осумњичени за убиство две жене у Аустралији пре скоро 50 година

Foto: AP

Osumnjičeni 65-godišnji muškarac, koji ima grčko i australijsko državljanstvo, priveden je u četvrtak na aerodromu Fijumićino nakon što je sleteo iz Grčke, gde je živeo, na odmor u Italiji, rekli su izvori.

On je navodno živeo u Grčkoj, gde je bio zaštićen zbog zastarelosti slučaja, javili su australijski mediji, preneo je AP.

Australijska policija je saopštila da će započeti proces izručenja osumnjičenog, a italijanski sudovi će odrediti vremenski okvir.

Osumnjičeni je optužen da je ubio dve prijateljice - Suzan Armstrong (27) i Suzan Bartlet (28), u napadu nožem koji je šokirao Australiju u januaru 1977. godine.

Mlade žene su pronađene mrtve u iznajmljenoj kući u Melburnu, dok je 16-mesečni sin Suzan Armstrong ostao nepovređen u svom krevecu u drugoj sobi.

I Armstrong i Bartlet su izbodene više puta.

Policija Viktorije je 2017. ponudila nagradu od milion dolara za pronalaženje odgovornih za ovaj zločin.

Iste godine, nova tehnologija je dovela do napretka u rešavanju slučaja, pošto je osumnjičeni postao begunac nakon zahteva za uzorak njegovog DNK.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Kako da vreme na poslu bude ispunjeno zadovoljstvom – Pogledajte dugačak spisak benefita koje nudi Mercator-S