"OVO JE PITANJE ZDRAVOG RAZUMA" Zaharova upozorava - Zapad ne shvata ozbiljnost pretnje u vezi sa isporukom oružja kijevskom režimu

Novosti onlajn

22. 09. 2024. u 14:47

ZAPADNE zemlje ne shvataju ozbiljnost pretnje u vezi sa isporukom oružja kijevskom režimu, izjavila je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije za televiziju „Rusija 1“.

ОВО ЈЕ ПИТАЊЕ ЗДРАВОГ РАЗУМА Захарова упозорава - Запад не схвата озбиљност претње у вези са испоруком оружја кијевском режиму

Foto: Profimedia

- Pitanje se zaista ne odnosi na ozloglašene crvene linije ili druge obojene linije, pitanje je zdravog razuma. Sa čisto pragmatičnog gledišta, veoma je teško shvatiti o čemu oni razmišljaju ako razumeju da se oružje koje isporučuju kijevskom režimu koristi, između ostalog, protiv nuklearnih elektrana. Jer za radijaciju nema granica, ona ne traži vizu, ne gleda u boju pasoša, svejedno joj je, ona ide gde vetar duva i kuda ide voda - istakla je diplomata.

- Ljudi su izgubili sposobnost da razmišljaju, da analiziraju odakle dolazi strah. Čak ni ne shvataju pretnju koju sami sebi nanose - dodala je Zaharova.

Ona je skrenula pažnju na činjenicu da se oružje koje se isporučuje Kijevu proširilo po evropskom kontinentu, ali i regionu Bliskog istoka.

- Uostalom, ovo oružje i ovi ekstremistički elementi, koji već sada pucaju na predsedničke kandidate SAD, jednog dana će im se vratiti, a mnogi se već vraćaju. I ne vraćaju se praznih ruku, vraćaju se njihovim zapadnim oružjem i drugo, sa vojnim iskustvom. Ali ko sada razmišlja o tome - zaključila je Zaharova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin izajvio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju da shvate „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko u teritoriji Rusije pomoću raketnih sistema predatih Oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, direktno učešće Zapada u sukobu u Ukrajini značajno će promeniti njegovu suštinu i značiće da su članice Severnoatlantske alijanse – SAD i evropske zemlje – ratuju sa Rusijom. Moskva će donositi odluke na osnovu pretnji koje se bidi pojavljivale pred njom, napomenuo je Putin.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

"Vučić treba da izvrši samoubistvo"! Opozicionar pozvao na smrt predsednika!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk