KONVOJ SA DIPLOMATAMA NAGAZIO NA MINU U PAKISTANU: Među njima bila i jedna osoba iz BiH?

Novosti online

22. 09. 2024. u 17:28

KONVOJ vozila, u kojem su bile strane diplomate, među kojima i članovi diplomatskog osoblja iz Bosne i Hercegovine, nagazili su na minu u Pakistanu, ali trenutno su na sigurnom.

КОНВОЈ СА ДИПЛОМАТАМА НАГАЗИО НА МИНУ У ПАКИСТАНУ: Међу њима била и једна особа из БиХ?

Foto Tanjug

Novinari Radija Slobodna Evropa (RSE) iz Pakistana javljaju da se ovo dogodilo danas, 22. septembra. Ministarstvo spoljnih poslova BiH još nema informacija, rečeno je iz tog ministarstva.

- Tačno je da je jedan naš diplomata bio u konvoju, ali nije bio životno ugrožen i sada je na sigurnom - naveli su iz Ministarstva spoljnih poslova BiH.

U eksploziji bombe je ubijen policajac koji je bio zadužen za osiguranje stranih diplomata, a trojica su ranjena, saopštila je policija.

U konvoju je bilo 12 diplomata iz BiH, Rusije, Vijetnama, Etiopije, Ruande, Zimbabvea, Indonezije, Uzbekistana, Turkmenistana, Kazahstana i Portugala.

Policijsko vozilo koje je pratilo diplomate prema turističkom mestu Malam Džba u okrugu Svat, na severozapadu Pakistana, verovatno je nagazilo na minu. Portparol okružne policije Moin Fajaz rekao je za Radio Mashal da se na osnovu prvobitnog uviđaja čini da je bomba bila zakopana pored puta, ali je rekao da je istraga još u toku.

Zvaničnici policije okruga Svat kažu da su se nakon incidenta ambasadori stranih zemalja sigurno vratili u grad Mingore i da je putovanje u Mulam Džabu otkazano.

Zvaničnici Agencije za pomoć i spašavanje (Reskju 1122) i lokalno stanovništvo kažu da su povređeni vojnici prebačeni u bolnicu Sidu Šarif.
Odgovornost za napad na policijsko vozilo još niko nije preuzeo. Međutim, portparol policije Moin Fajaz rekao je da je u toku operacija potrage za militantima u tom području.

Pakistanske protivterorističke snage održavaju snažno prisustvo u dolini Svat, koja je dugo bila epicentar islamističkih militantnih pobuna. Militanti su pojačali napade od kraja 2022. nakon što su prekinuli primirje s vladom.

(Telegraf)

BONUS VIDEO: VRATOLOMIJA NA 3200 NETARA: Kazahstanski akrobat Galimzhan Auesbai prkosi gravitaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli