STRAHUJE SE OD ŠIRENJA SUKOBA: Obustava brojnih letova i dalje na snazi

Дејана Калинић
Dejana Kalinić

23. 09. 2024. u 11:47

VELIKI broj međunarodnih avio-kompanija produžio je suspenziju letova za region Bliskog istoka zbog mogućeg širenja sukoba u regionu, a mnoge su prilagodile letove, izbegavajući ugroženi vazdušni prostor, javlja Rojters.

СТРАХУЈЕ СЕ ОД ШИРЕЊА СУКОБА: Обустава бројних летова и даље на снази

FOTO: Tanjug/AP

Indijska avio-kompanija "Er Indija" obustavila je redovne letove za glavni grad Izraela Tel Aviva, i iz njega, do daljeg.

Grupa nemačke avio-kompanije Lufthanza saopštila je da je obustavila sve letove za Tel Aviv i glavni grad Irana Teheran, i iz njih, do 24. septembra, a letove za Bejrut do 26. oktobra.

Kompanija "Er Frans-KLM" saopštila je da su letovi za glavni grad Libana, Bejrut, otkazani najmanje do 24. septembra, dok su letovi za Tel Aviv nastavljeni od 19. septembra.

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija "Rajaner" otkazala je letove za Tel Aviv i iz njega do 26. oktobra.

Američka avio-kompanija "Junajted erlajnz" sa sedištem u Čikagu saopštila je da je obustavila letove za Tel Aviv u doglednoj budućnosti iz bezbednosnih razloga, dok je američki prevoznik "Delta erlajnz" saopštio da će pauzirati letove između Njujorka i Tel Aviva do 31. decembra.

Britanska avio-kompanija "Izidžet" obustavila je letove za Tel Aviv i iz njega u aprilu i nastaviće letove 30. marta iduće godine, rekao je portparol kompanije.

Velika Britanija je savetovala britanskim avio-kompanijama da ne ulaze u vazdušni prostor Libana od 8. avgusta do 4. novembra, navodeći da postoji potencijalni rizik za avijaciju zbog vojnih aktivnosti.

(Tanjug)

BONUS VIDEO: RUSKI KASKADER PRKOSI SMRTI: Pogledajte zavisnika o adrenalinu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)