ARSENAL ORUŽJA PRONAĐEN KOD DEČAKA KOJI JE PRIPREMAO MASAKR U ŠKOLI: Policija sprečila krvoproliće (FOTO)

Novosti online

23. 09. 2024. u 12:51

AMERIČKA policija je objavila snimak i fotografiju arsenala oružja koje je zaplenjeno od jednog 11-godišnjeg dečaka, a koji je pripremao masovnu pucnjavu u školi.

АРСЕНАЛ ОРУЖЈА ПРОНАЂЕН КОД ДЕЧАКА КОЈИ ЈЕ ПРИПРЕМАО МАСАКР У ШКОЛИ: Полиција спречила крвопролиће (ФОТО)

Foto: Tanjug

U pitanju je oblast Volusia na Floridi, a šerif Majk Čitvud na konferenciji za štampu najavio je da će ubuduće biti praksa da se objavljuje fotografija uhapšenih učenika:

- Svaki put kada izvršimo hapšenje fotografija vaše dece će biti objavljena i ukoliko mogu to da učinim, dete će biti sprovedeno sa lisicama na rukama - rekao je šerif, prenosi "En-Bi-Si njuz".

Uhapšeni dečak je zapretio da će izvršiti masovnu pucnjavu u školi pre nego što je uhapšen. U poslednjih nekoliko dana uhapšena su dva tinejdžera i već spomenuti 11-godišnjak.

- Pošto, roditelji, ne želite da odgajate svoju decu, ja ću početi da ih vaspitavam - dodao je šerif.

Policija je potvrdila da je uhapšeni dečak (11) išao u srednju školu Kriksajd. On je imao i spisak sa imenima onih koje je planirao da likvidira. Dečak iz Port Orandža optužen je da je tokom video-četa sa prijateljima pokazao "arsenal oružja" kojim je planirao da izvrši masakr.

Policija je dobila anonimnu dojavu, nakon čega je izvršeno hapšenje. Šerifova kancelarija objavila je ime deteta i snimak njegovog sprovođenja u zatvor. Međutim, američki mediji ne objavljuju imena maloletnika niti će objaviti fotografiju uhapšenog dečaka.

Na snimku, dete ima lisice na leđima dok ga zamenici vode u zatvor. Zatim mu se vežu lisice oko članaka na nogama dok mu je rečeno da čeka u ćeliji dok organi reda ne prikupe papirologiju.

- Imate li pitanja? - pita zamenik šerifa.

- Ne, gospodine - odgovorio je dečak.

Izvršen je pretres sobe dečaka i pronađen je arsenal oružja. Uglavnom se radi o ersoft puškama, pištoljima i lažnoj municiji. A pronađena je i velika količina noževa, mačeva i drugo oružje. Pronađena je i lista sa imenima za odstrel.

Dete je policiji reklo da je pretnja bila šala. Međutim, šerif Čitvud smatra da u tome nema ništa smešno.

- Idite i razgovarajte sa porodicama koje su izgubile voljenu osobu u pucnjavi u školi. Ovi mali idioti misle da je smešno. Idi razgovaraj sa tim roditeljima i vidi kako je ovo smešno. Nije - rekao je on.

Policija je potvrdila da je dobila ukupno 54 anonimne dojave i da je većina bila lažna i da je uzalud potrošeno na hiljade dolara.

- Imaćemo poster, pokazaću vam svako dete koje je uhapšeno i gde ide u školu. I od tada pa nadalje, javno ćemo sramotiti njih i njihove roditelje. Roditelji, radite svoj posao. Ne dozvolite šerifu Čitvudu da odgaja vašu - dodao je šerif.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOĆ PRED DERBI: Visio na kolima Bake Praseta dok je vozio kroz centar BG-a - as Zvezde i sin fudbalske legende (VIDEO)