ATENTATOR NA TRAMPA OSTAVIO JEZIVU PORUKU: Nudim 150.000 dolara svakom ko uspe da ga ubije

Novosti online

23. 09. 2024. u 15:47

ČOVEK osumnjičen da je prošle nedelje pokušao da ubije bivšeg predsednika Donalda Trampa ostavio je poruku pre nekoliko meseci u kojoj poziva druge da „završe posao“ i nudi 150.000 dolara svakome ko uspe da ubije republikanskog predsedničkog kandidata, prenose američki mediji.

АТЕНТАТОР НА ТРАМПА ОСТАВИО ЈЕЗИВУ ПОРУКУ: Нудим 150.000 долара сваком ко успе да га убије

Foto: Tanjug/AP

Tužioci su rekli da je osumnjičeni Rajan Rut stavio jezivu poruku, napisanu rukom, u kutiju u kojoj se nalazio alat i građevinski materijal i ostavio je u kući neimenovanog saradnika.

Upućena „Svetu“, poruka je naružila Trampov moralni karakter i okrivila ga zbog njegove politike prema Iranu.

- Ovo je bio pokušaj atentata na Donalda Trampa, ali ja sam vas izneverio. Dao sam sve od sebe i učinio šta sam mogao. Sada je na vama da završite posao; i ponudiću 150.000 dolara onome ko može da završi posao - navodno je napisao Rut u delu pisma koje su tužioci otkrili u sudskom podnesku u ponedeljak ujutro, pre zakazanog saslušanja za kauciju za osumnjičenog.

Podsetimo, FBI je saopštio da je Donald Tramp bio meta „onog što izgleda kao pokušaj atentata” u njegovom golf klubu u Vest Palm Biču na Floridi, u nedelju, samo devet nedelja nakon što je republikanski predsednički kandidat preživeo još jedan pokušaj ubistva.

Pre otprilike dva meseca, Tramp je upucan tokom atentata na mitingu u Pensilvaniji, a metak mu je okrznuo uvo.

(Politiko)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POČINJE TENISKI USTANAK: Đoković je upozoravao, nisu slušali - Teniseri sada najavljuju štrajk