ZELENSKI O RATU SA RUSIJOM: Imamo plan pobede, narednih nekoliko meseci biće odlučujući

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

23. 09. 2024. u 18:21

NAREDNIH nekoliko meseci biće odlučujući u ratu Rusije protiv Ukrajine, izjavio je danas ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski povodom dobijanja Zlatne ploče koju mu je uručila Američka akademija dostignuća.

ЗЕЛЕНСКИ О РАТУ СА РУСИЈОМ: Имамо план победе, наредних неколико месеци биће одлучујући

Foto Tanjug/AP/Susan Walsh

-Američka akademija dostignuća već 60 godina nagradom Zlatna ploča odaje priznanje za doprinos razvoju čovečanstva. Za domišljatost, koja se može ostvariti samo u uslovima slobode, napisao je Zelenski na društvenoj mreži Iks.

On je naglasio da je Ukrajini preostalo malo vremena da se odredi ishod rata.

-Nemamo mnogo vremena. Sledećih nekoliko meseci biće odlučujući u ovom ratu, ratu Rusije protiv Ukrajine i svih vas, jer je to rat Rusije protiv same slobode. Imamo malo vremena da odredimo kakav će biti njegov ishod, a moramo ga odrediti – ne Rusija i ne njeni krvavi saveznici. Ne treba da izgubimo narednih nekoliko meseci u ratu, naglasio je Zelenski.

On je napomenuo da Ukrajina već ima Plan pobede.

-I predstavljam ovaj plan Americi: predsedniku Džozefu Bajdenu, Kongresu, predsedničkim kandidatima Kamali Haris i Donaldu Trampu, i svim našim globalnim partnerima. Verujem da će to biti naše zajedničko dostignuće zarad slobode, bez ikakvih kompromisa na račun slobode, rekao je Zelenski.

Obraćajući se učesnicima svečanosti, on je takođe naglasio da "današnji svet ne dozvoljava da izgubimo nijednu bitku, kada je na jednoj strani sloboda, a na drugoj sve ono što nikada ne bismo poželeli svojoj deci".

-Svima nam je potrebna pobeda. A svi znamo zašto, zaključio je predsednik Ukrajine.

Zelenski je započeo posetu Sjedinjenim Američkim Državama posetom fabrici municije Skranton, gde se proizvode komponente za artiljerijske i minobacačke granate, preneo je Ukrinform.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TENISKI ZEMLJOTRES: Federer se vraća na teren!