PATRIJARH KIRIL UPOZORAVA NA OŽIVLJAVNJE NEONACIZMA: Cela Evropa u velikoj opasnosti

I.S.

25. 09. 2024. u 15:51

U EVROPI se oživljava antihrišćanska neonacistička ideologija, a da bi se suprotstavili ovom trendu potrebno je da ojačamo ruski svet i veze sa slovenskim narodima, ukazao je patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril u obraćanju učesnicima foruma "Ruski svet protiv nacizma".

ПАТРИЈАРХ КИРИЛ УПОЗОРАВА НА ОЖИВЉАВЊЕ НЕОНАЦИЗМА: Цела Европа у великој опасности

Foto: Printscreen

Patrijarh Kiril je upozorio da "danas sa velikom zabrinutošću gledamo kako se neonacistička ideologija antihrišćanske prirode oživljava i nameće u Evropi" i dodao da to podstiče na traženje puteva denacifikacija.

- Moramo da doprinesemo jačanju ruskog sveta kroz razvoj duhovnih, naučnih i društvenih veza, pre svega između bratskih slovenskih naroda - rekao je patrijarh Kiril, prenosi RIA Novosti.

Patrijarh moskovski i cele Rusije Kiril, pozvao je vernike da se odupru ovoj ideologiji i istakao da je sprovođenje ove važne misije "povezano sa zaštitom vere naših otaca, verskih uverenja i tradicionalnih moralnih vrednosti".

Prema njegovim rečima važan javni zadatak je izrada preporuka za iskorenjivanje moderne nacističke ideologije. On je izrazio uverenje da bi rad u ovom pravcu trebalo da se sprovodi sistematski i redovno i da ima praktične rezultate, uključujući i u oblasti zakonodavstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MAJDOV PROGOVORIO: Počelo je od LGBT zastava, a ako mi braniš da se krstim, ne igram po tim pravilima