"NATO UVEŽBAVA SCENARIJE BORBE PROTIV RUSIJE" Patrušev: Pokušavaju da zadrže globalnu dominaciju

Novosti online

27. 09. 2024. u 15:17

ZEMLjE NATO-a, u pokušaju da zadrže globalnu dominaciju, modernizuju vojnu infrastrukturu i uvežbavaju scenarije borbe protiv Rusije, izjavio je pomoćnik ruskog predsednika, predsednik Pomorskog kolegijuma Nikolaj Patrušev na sastanku u Kalinjingradskoj oblasti.

НАТО УВЕЖБАВА СЦЕНАРИЈЕ БОРБЕ ПРОТИВ РУСИЈЕ Патрушев: Покушавају да задрже глобалну доминацију

Foto: Printskrin

- Rusija vodi nezavisnu unutrašnju i spoljnu politiku, što izaziva otpor Sjedinjenih Američkih Država i njihovih NATO saveznika, koji teže da sačuvaju svoju dominaciju u svetu, uključujući na prostoru Svetskog okeana - istakao je on.

Patrušev je skrenuo pažnju da u Baltičkom regionu „članice NATO-a redovno održavaju vojne vežbe, tokom kojih uvežbavaju scenarije odbijanja navodnog ruskog napada na baltičke zemlje“.

Kao primer je naveo manevre „Nepokolebljivi branilac“, održane u proleće ove godine.

- Baltičke zemlje modernizuju vojnu infrastrukturu radi prijema snaga Severnoatlantske alijanse. Letonija, Litvanija i Estonija počele su praktičnu realizaciju sporazuma o izgradnji odbrambenih objekata na granici sa našom zemljom - istakao je zvaničnik.

On je konstatovao da se „nakon pridruženja Finske i Švedske u NATO-u očigledno ističu težnje ka izmeni statusa Baltičkog mora, revidiranju aktuelnih pravnih režima morskog prostranstva i moreuza, koji se koriste za međunarodnu plovidbu, predstavljaju se planovi za zabranu plovidbe ruske flote Baltičkim morem“.

Patrušev je još istakao da se „kršenjem međunarodnih propisa ruski brodovi isključuju sa satelitske mreže, što stvara rizike po bezbednu plovidbu i pretnju po vitalnu infrastrukturu pomorskog saobraćaja u celini“.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

ŠEK ŠOKIRAO CEO SVET: Amerikanci neće uzeti zlato na Olimpijskim igrama 2028! Ovi timovi mogu do postolja!