STARMER DOBIO JOŠ ODEĆE VREDNE 16.000 FUNTI: Stigao i novac za privatnu kancelariju

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

27. 09. 2024. u 23:00

BRITANSKI premijer Kir Starmer je od laburiste, člana Doma lordova Vahida Alija dobio još 16.000 funti za odeću, prijavjeno kao novac za njegovu privatnu kancelariju, otkriva Gardijan.

СТАРМЕР ДОБИО ЈОШ ОДЕЋЕ ВРЕДНЕ 16.000 ФУНТИ: Стигао и новац за приватну канцеларију

Foto: Profimedia

Donacije, koje se sastoje i od 10.000 funti u oktobru 2023. i 6.000 funti u februaru 2024, znači da je Starmer dobio ukupno poklonjenu odeću u iznosu od 32.000 funti.

Za te najnovije poklone ranije se nije znalo, jer su bili opisani kao donacija "za privatnu kancelariju lidera opozicije".

Ovo otkriće će verovatno ponovo izazvati svađu oko obima donacija koje su Starmer i neki iz njegovog tima prihvatili dok su bili u opoziciji, uglavnom od Alija.

Podrazumeva se da je Starmer od tada tražio savet od registratora interesa poslanika u vezi sa dve donacije i one će biti prekategorisane kao donacije u vidu odeće.

Originalne donacije su prijavljene na vreme.

Premijer je nedeljama pod pritiskom zbog podrške Alija, medijskog biznismena, koja je uključivala i više od 2.400 funti za naočare i privremeno korišćenje penthausa od 18 miliona funti tokom predizborne kampanje.

On se našao na meti kritika i jer je prihvatio desetine hiljada funti besplatnih karata za fudbal i koncerte dok je bio lider opozicije.

Njegova supruga Viktorija, takođe, je dobila odeću kao donaciju, kao i ministarka finansija Rejčel Rivs i Anđela Rejner, zamenica premijera.

Starmer, Rivs i Rejner su saopštili da više neće prihvatati odeću dok su na funkciji.

Laburisti tvrde da kada su u opoziciji, sve stranke ulažu u predstavljanje kandidata, za njihovo obučavanje kako da govore, kako da se ponašaju prema medijima i za njihovo fotografisanje i odeću.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?