SPEJS EKS POKRENUO MISIJU SPASAVANJA: Mask šalje raketu po dva astronauta zaglavljena u svemiru

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

28. 09. 2024. u 23:00

SVEMIRSKA kompanija Spejs Eks (SpaceX) pokrenula je danas misiju spasavanja dva astronauta koji su zaglavljeni na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

СПЕЈС ЕКС ПОКРЕНУО МИСИЈУ СПАСАВАЊА: Маск шаље ракету по два астронаута заглављена у свемиру

Foto: AP

Kompanija je u svemir poslala posadu da vrati kući astronaute Bača Vilmora i Suni Vilijams, ali do kraja februara sledeće godine, prenosi AP.

Zaključno sa februarom, par će biti više od osam meseci u svemiru, a kada su se prijavili za prvi Boingov let astronauta koji je lansiran u junu, očekivali su da će otići na nedelju dana.

Odloženo zbog uragana Helena, koji je pogodio Floridu, najnovije lansiranje Spejs Eks-a bilo je prvo za astronaute iz Lansirnog kompleksa 40 na Stanici svemirskih snaga Kejp Kanaveral na Floridi.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?