IRANSKI VRHOVNI VOĐA ŽESTOKO ZAPRETIO: Izrael će dobiti još razornih udaraca

Novosti online

28. 09. 2024. u 21:23

IRANSKI vrhovni verski lider ajatolah Sejed Ali Hamnei izjavio je danas da će Izrael dobiti još "razornih udaraca", nakon izraelskog napada u kojem je ubijen lider libanske militatntne grupe Hezbolah Hasan Nasralah.

ИРАНСКИ ВРХОВНИ ВОЂА ЖЕСТОКО ЗАПРЕТИО: Израел ће добити још разорних удараца

Foto Tanjug/AP

Hamnei je izrazio saučešće porodici Nasralaha, frontu otpora, libanskom narodu i čitavom islamskom narodu. 

On je takođe proglasio petodnevnu nacionalnu žalost u Iranu.

- Udarci fronta otpora na umorno i trošno telo cionističkog režima će, uz Božiju pomoć, biti još više poražavajući. Zli cionistički režim nije ostvario pobedu - rekao je vrhovni vođa Islamske revolucije, prenosi agencija Irna.

Nasralah, koji je vodio Hezbolah 32 godine, poginuo je u petak u masovnom izraelskom vazdušnom napadu na grupu stambenih zgrada u Dahijeu, gustom urbanom području južno od Bejruta, koristeći desetine američkih bombi za uništavanje bunkera teških više od 900 kilograma.

- Poginuo je dok je branio bespomoćni narod Dahijea i njihove uništene domove, kao što je decenijama branio potlačeni narod Palestine, njihove okupirane gradove i sela, njihove domove i njihove najmilije - rekao je ajatolah Hamnei.

On je ocenio da je "islamski svet izgubio veliku ličnost, front otpora je izgubio istaknutog komandanta, a Hezbolah je izgubio lidera bez premca".

Hamnei je napomenuo da, temelj koji je Nasralah uspostavio u Libanu i pravac koji je pružio drugim centrima otpora ne samo da će ostati netaknuti, već će, "zahvaljujući njegovoj krvi i krvi drugih mučenika, postati još jači".

- Lider Hezbolaha nije bio samo ličnost, već je bio put i škola razmišljanja, a ovaj put će se nastaviti - poručio je ajatolah Hamnei.

BONUS VIDEO: IRANSKI PREDSEDNIK U PAKISTANU: Raisi obećao da će povećati trgovinu sa Pakistanom na 10 milijardi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

KAKVA BOMBA: Mitrovića po svaku cenu žele u Premijer ligi?