AMERIKANCI IZVELI DVA VAZDUŠNA UDARA: Poginulo 37 boraca

Novosti online

29. 09. 2024. u 16:40

U DVA američka vazdušna udara ubijeno je 37 militanata povezanih sa ekstremističkom grupom Islamska država i grupom povezanom sa Al Kaidom u Siriji, saopštila je vojska u nedelju.

АМЕРИКАНЦИ ИЗВЕЛИ ДВА ВАЗДУШНА УДАРА: Погинуло 37 бораца

Foto: Profimedia

Dvojica poginulih su visoki militanti, saopštila je američka Centralna komanda.

Vojska je saopštila da je u utorak napala severozapadnu Siriju, gađajući visokog militanta iz grupe Huras al-Din povezane sa Al Kaidom i još osam drugih. Kažu da je bio odgovoran za nadgledanje vojnih operacija.

Oni su takođe najavili napad od ranije ovog meseca, 16. septembra, kada su izveli „vazdušni napad velikih razmera“ na kamp za obuku ISIS-a na udaljenoj neotkrivenoj lokaciji u centralnoj Siriji. U tom napadu je ubijeno 28 militanata, uključujući „najmanje četiri sirijska lidera“.

- Vazdušni napad će poremetiti sposobnost ISIS-a da vodi operacije protiv interesa SAD, kao i naših saveznika i partnera - navodi se u saopštenju.

U Siriji se nalazi oko 900 američkih snaga, zajedno sa neotkrivenim brojem izvođača, koji uglavnom pokušavaju da spreče bilo kakav povratak ISIS-a, koji je prošao kroz Irak i Siriju 2014. godine, preuzimajući kontrolu nad velikim delovima teritorije.

Američke snage savetuju i pomažu svoje ključne saveznike na severoistoku Sirije, Sirijske demokratske snage predvođene Kurdima, koje se nalaze nedaleko od strateških oblasti u kojima su prisutne militantne grupe koje podržava Iran, uključujući ključni granični prelaz sa Irakom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NE STIDI SE DA SE ZOVEŠ SRBINOM! Snažna poruka upućena Novaku Đokoviću od legendarne gimnastičarke