MADURO POLAŽE ZAKLETVU 10. JANUARA: "Isključena mogućnost" da Urutija postane novi predsednik

Tanjug

29. 09. 2024. u 20:25

VENECUELANSKI predsednik Nikolas Maduro položiće zakletvu na funkciju novog predsednika 10. januara, kako je predviđeno Ustavom, nakon što je Nacionalna izborna komisija (CNE) objavila da je on pobednik izbora održanih 28. jula.

МАДУРО ПОЛАЖЕ ЗАКЛЕТВУ 10. ЈАНУАРА: Искључена могућност да Урутија постане нови председник

Foto Tanjug

Sam Maduro objavio je ovu vest na skupu povodom svoje pobede u severnoj državi La Guaira, prenosi agencija EFE.

On je isključio mogućnost da bi kandidat opozicione koalicije, Demokratske unitarne platforme (PUD), Edmundo Gonzales Urutija mogao da položi zakletvu na mesto novog predsednika u januaru, uprkos tvrdnjama opozicije o izbornoj krađi.

Maduro je dodao da je Ustav eksplicitan i utvrđuje da predsednika proglašavaju odgovarajuća tela, u ovom slučaju izborna komisija, kao i da su to potvrdili ekspertska revizija izveštaja o rezultatima sa birališta i Vrhovni sud.

CNE je proglasila Madura pobednikom izbora iako do danas nije objavila kompletne pojedinačne rezultate.

Opozicija tvrdi da je dobila 83,5 odsto glasova na izborima što potvrđuje pobedu Gonzalesa Urutije koji je u egzilu u Španiji od 8. septembra.

Madurova pobeda izazvala je kontroverze, a veći deo međunarodne zajednice insistira da CNE objavi pojedinačne rezultate izbora.

BONUS VIDEO:

RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska