BIVŠI NETANJAHUOV RIVAL PRIDRUŽIO SE IZRAELSKOJ VLADI: Gideon Sar imenovan za ministra

Jovana Švedić

29. 09. 2024. u 22:20 >> 22:24

IZRAELSKI premijer Benjamin Netanjahu najavio je da će se njegov bivši rival Gideon Sar pridružiti izraelskoj vladi i da je potez koji će ojačati vladinu koaliciju i ojačati njenu podršku u parlamentu zemlje.

БИВШИ НЕТАЊАХУОВ РИВАЛ ПРИДРУЖИО СЕ ИЗРАЕЛСКОЈ ВЛАДИ:  Гидеон Сар именован за министра

Tanjug

Sar će služiti kao ministar bez portfelja, rekao je premijer u nedelju.

Sarovo uključivanje u vladinu koaliciju uzima njegovu podršku u izraelskom parlamentu sa 120 mesta sa 64 na 68, slabeći moć koju stranke krajnje desnice imaju nad kabinetom.

Taj potez dolazi kada Izrael pojačava svoje napade na Liban, Gazu i širom Bliskog istoka u onome što sada sve više liči na širi regionalni rat, kako prenose lokalni mediji. 

Sar je bio jedan od najvećih Netanjahuovih kritičara poslednjih godina, ali je izraelski premijer sugerisao da su dvojica političara na istoj strani od početka rata u Gazi.

- Gideon je prihvatio moj zahtev i pristao da se vrati u vladu. Tokom razgovora u bezbednosnom kabinetu, bio sam duboko impresioniran Sarovom širokom vizijom i njegovom sposobnošću da ponudi kreativna rešenja za složene probleme. Nije tajna da smo u prošlosti imali nesuglasice, ali od 7. oktobra obojica smo sve iz prošlosti ostavili iza sebe.- naveo je Netanjahu u zajedničkoj izjavi, koju prenosi izraelski list Harec.

Sar je rekao da je odluku da se pridruži vladi opisao kao "patriotsku i ispravnu stvar".

- U ovom trenutku, ključno je ojačati Izrael, njegovu vladu i jedinstvo i koheziju unutar njega - rekao je on.

Ranije ovog meseca, izraelski mediji su izvestili da Netanjahu razmišlja o zameni ministra odbrane Joava Galanta Sarom.

Haretz i Inet su takođe izvestili da će Sar i Netanjahu zajedno izabrati novog načelnika izraelske vojske koji će zameniti Hercija Halevija.

BONUS VIDEO:

ZGRADE I VOZILA GORE: Pogledajte Belgorod nakon granatiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska