MANEKENKA OPTUŽENA ZA PREVARU: Sredstva dobrotvorne organizacije trošila na banje i cigarete

Tanjug

29. 09. 2024. u 22:42

BRITANSKOM supermodelu Naomi Kembel zabranjeno je bavljenje humanitarnim radom u Engleskoj i Velsu na pet godina nakon što je tokom istrage otkriveno da su sredstva koja je prikupila njena dobrotvorna organizacija potrošena na hotele, banje i cigarete, a da je samo 8,5 odsto prikupljenih sredstava bilo namenjeno za humanitarne donacije.

МАНЕКЕНКА ОПТУЖЕНА ЗА ПРЕВАРУ: Средства добротворне организације трошила на бање и цигарете

Foto: EPA

Kembel je rekla da su nalazi Komisije za dobrotvorne svrhe "potpuno pogrešni".

Komisija za dobrotvorne svrhe, koja registruje i reguliše rad dobrotvornih organizacija u Engleskoj i Velsu, objavila je u četvrtak izveštaj nakon trogodišnje istrage dobrotvorne organizacije "Fešn For Relif" 54-godišnjeg britanskog supermodela, preneo je Foks njuz.

U izveštaju se ističe da je tokom istrage utvrđeno da je organizacija imala neadekvatno finansijsko upravljanje i da je od aprila 2016. do jula 2022. godine samo 8,5 odsto prikupljenih sredstava bilo namenjeno za humanitarne donacije, kao i da je hiljade funti potrošeno na luksuzni hotelski boravak za Kembel u Kanu u Francuskoj, uključujući spa tretmane, poslugu u sobi i cigarete.

Kembel je u petak rekla za AP da nažalost nije bila uključena u svakodnevno poslovanje organizacije i da je pravno i operativno rukovođenje poverila drugima.

Ona je navela da je naložila novim savetnicima da preduzmu detaljnu istragu onoga što se dogodilo.

Kembel kaže da je svaki peni koji je ikada prikupila otišao u dobrotvorne svrhe.

Komisija za dobrotvorne svrhe je takođe utvrdila da je poverenica Bjanka Helmiš od "Fešn For Relif" dobila oko 290.000 funti (385.000 dolara) neovlašćenih sredstava za konsultantske usluge, što je u suprotnosti sa pravilima dobrotvorne organizacije zbog čega je njoj zabranjen humanitarni rad na devet godina.

Drugoj poverenici, Veroniki Čou, zabranjen je rad na četiri godine.

Organizacija "Fešn For Relif" osnovana je 2005. godine nakon što je uragan Katrina pogodio Nju Orleans, a raspuštena je i uklonjena iz registra dobrotvornih organizacija u martu ove godine.

BONUS VIDEO:

NAJDUŽI STAKLENI TOBOGAN NA SVETU: Pogledajte kako izgleda spuštanje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska