TRAMPOV NAPADAČ KAŽE DA NIJE KRIV: Otkriveni detalji suđenja atentatora

Jovana Švedić

30. 09. 2024. u 21:22 >> 22:02

ČOVEK optužen za pokušaj atentata na Donalda Trampa nakon što se navodno pozicionirao sa puškom ispred jednog od golf terena bivšeg predsednika na Floridi 15. septembra izjasnio se da nije kriv po pet saveznih optužbi.

ТРАМПОВ НАПАДАЧ КАЖЕ ДА НИЈЕ КРИВ: Откривени детаљи суђења атентатора

Foto: Tanjug Ap

58-godišnji Rajan Rut izjasnio se tokom saslušanja u saveznom sudu pod optužbama koje uključuju pokušaj ubistva glavnog predsedničkog kandidata nakon što mu je naređeno da ostane u  zatvoru dok se čeka njegovo suđenje.

Tužioci su rekli da je Rut nameravao da uvije Trampadok je igrao golf u njegovom međunarodnom klub u Vest Palm Biču.

Napadač je osudio republikanskog predsedničkog kandidata  u samoobjavljenoj knjizi i ostavio je pismo mesecima ranije u kojem se pominje pokušaj atentata na Trampa, tvrde tužioci.

-  Ovo je bio pokušaj atentata na Donalda Trampa, ali sam vas izneverio - napisao je optuženi prema sudskom podnesku tužilaštva.

Njegovi advokati su na saslušanju koje je održano 23. septembra sugerisali da je pismo požda bio pokušaj opuženog da dobije publicitet i istakli njegove "napore da promoviše demokratiju u Ukrajini i na Tajvanu".

Rot se sakrio ispred ograde koja gleda na šestu rupu na stazi, gde su vlasti pronašle AK-47 pušku, kesu sa grickalicama, digitalni fotoaparat i trobe sa metalnim ploćama koje su bile namenjene da izdrže uzvratnu vatru američke tajne službe rekli su tužioci.

Agent tajne službe koji je patrolirao stazom ispred Trampa otvorio je vatru nakon što je primetio da puška viri kroz ogradu, a napadač je pobegao i malo kasnije uhapšen duž autoputa na Floridi.

Rut je prvobitno optužen za prekršaj koji je vezan za oružije međutim prošle nedelje dodata je optužba za pokušaj atentata zajedno sa napadom na saveznog službenika i posedovanje vatrenog oružja sa ciljem potsticanja krivičnog dela nasilja.

Ovo je bio drugi očigledni pokušaj ubistva Trampa u periodu od svega par meseci što je pokrenulo lavinu pitanja o zaštiti kandidata uoči izbora koji će se održati 5. novembra ove godine.

Da podsetimo, u Pensilvaniji 13. jula naoružani napadač ranio je Trampa i ubio jednog učesnika mitinga, koji je kasnije ubijen od strane snejperiste Tajne službe.

Tramp je pokušao da "atentate" pretovori u pitanje kampanje i naveo je da Ministarstvu pravde, koje ga je optužilo dvaput prošle godine, "ne treba verovati da vodi istragu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

SVETSKI DAN SRCA: Aktivan pristup može spasiti živote