NOVO BOMBARDOVANJE LIBANA: Izraelska vojska izvršila vazdušni udar na predgrađe Bejruta

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

01. 10. 2024. u 00:07

IZRAELSKA vojska najmanje dva puta je večeras pogodila predgrađe Bejruta, rekao je bezbednosni izvor, dok su novinari Rojtersa videli dva bljeska svetlosti i čuli glasne eksplozije iz tog dela grada.

НОВО БОМБАРДОВАЊЕ ЛИБАНА: Израелска војска извршила ваздушни удар на предграђе Бејрута

Foto: EPA/Depositphotos

Izraelska vojska je upozorila sat vremena ranije da će udariti na specifične zgrade u gusto naseljenim južnim predgrađima, navodeći da naoružana grupa Hezbolah koristi te zgrade kao uporište, zbog čega su pozvali stanovnike da se evakuišu.

Mnogi stanovnici su pobegli iz tog područja prethodnih dana nakon povećanja izraelskih udara, ali su završili spavajući na ulicama grada jer su skloništa bila puna.

Libanske porodice su rekle za Rojters da su imale poteškoća da pronađu taksije kako bi ih brzo izvele iz okruga.

Strahovi od kopnene invazije su danas porasli, s obzirom na to da su libanske trupe povukle s granice sa Izraelom, a jedan američki zvaničnik rekao je da se čini da izraelski vojnici pripremaju ulazak u Liban.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”