KOMANDANT IDF: Uništićemo Hezbolah i nećemo mu dati da se vrati

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 10. 2024. u 19:27

NAČELNIK štaba IDF general-potpukovnik Herci Halevi kaže da vojska neće dozvoliti Hezbolahu da se ponovo vrati u južni Liban.

КОМАНДАНТ ИДФ: Уништићемо Хезболах и нећемо му дати да се врати

Foto IDF

-Danas sam se susreo sa komandantima i trupama 98. divizije i 36. divizije, koji se bore u Libanu, za veoma važan cilj: stvaranje bezbednosti na severu i povratak stanovnika u njihove domove nakon više od godinu dana evakuacije. Halevi kaže u video izjavi sa severa Izraela.

-[Da] vratimo stanovnike, [moramo] uništiti terorističku infrastrukturu koju je Hezbolah izgradio u blizini granice da bi izvršili napade u našim gradovima na dan kada bude izdato naređenje za ubijanje izraelskih civila. Veoma smo odlučni da uništimo ovu infrastrukturu i ubijemo svakoga ko je tamo, nastavlja on.

-Nećemo dozvoliti Hezbolahu da se pozicionira na ovim mestima u budućnosti. Teški udari Hezbolahu u svim oblastima, u Bejrutu, u dolini [Bekaa], na jugu Libana će se nastaviti, kaže on.

Halevi kaže da izraelske trupe u Libanu „eliminišu sve više i više terorista, svaki takav susret se završava tako što mi imamo prednost“.

-Naše snage su spremne i obučene bolje nego ikad, pune iskustva iz borbi u Gazi i njihova prednost na bojnom polju je jasna, nastavlja on.

On je rekao da je pregledao nalaze nedavnih bitaka u južnom Libanu u kojima su poginuli vojnici. „Video sam komandante koji su uprkos vatri gurali napred, vodili — i trupe sa njima — i hrabro savladali neprijatelja, kaže Halevi.

-Nastavićemo da se borimo na svim frontovima, kako bismo doneli bolju bezbednost Državi Izrael, dodaje on.

timesofisrael.com

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

DA LI JE TEŽE ODGAJATI ĆERKE ILI SINOVE? Naučnici dali odgovor - evo koje mame i tate će drastično brže ostariti