PENTAGON “OHLADIO” KIJEV: Uništavanje ruskih raketa iznad Ukrajine bilo bi uvlačenje SAD u sukob

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 10. 2024. u 23:22

UNIŠTAVANjE ruskih raketa iznad Ukrajine od strane zapadnih oružanih snaga uvuklo bi Sjedinjene Američke Države u sukob, Vašington smatra da Kijev može sam da se brani, izjavila je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

ПЕНТАГОН “ОХЛАДИО” КИЈЕВ: Уништавање руских ракета изнад Украјине било би увлачење САД у сукоб

Foto EPA/Profimedia

-To bi nas na drugi način uvuklo u rat. Smatramo da Ukrajina može uspešno da se brani od ruskih napada. Nameravamo da nastavimo da im pružamo potrebnu podršku da za to, rekla je predstavnica Pentagona, komentarišući mogućnost da se ruske rakete obaraju sa teritorije Poljske ili Rumunije.

Takođe je demantovala izjave Vladimira Zelenskog da Zapad odlaže isporuke raketnog oružja Kijevu i navela da su zalihe raketa dugog dometa u američkim skladištima ograničene, a njihova predaja Kijevu je moguća samo bez ugrožavanja borbene gotovosti Sjedinjenih Američkih Država.

-Imamo ograničene zalihe raketa dugog dometa, ima ih samo nekoliko nacija i zalihe su ograničene... Uvek moramo da procenjujemo sopstvenu borbenu gotovost kada donosimo odluke, precizirala je Singova na brifingu.

Novinari su pitali Singovu da li zapadne zemlje mogu da pomažu u presretanju raketa i dronova iznad Ukrajine, kao što je slučaj sa Izraelom.

-Radi se o dva potpuno različita pejzaža i ratišta. Predsednik (SAD Džozef Bajden) je na samom početku... naložio ovom Ministarstvu da obezbedi Ukrajini sve što joj je potrebno na bojnom polju. Oni veoma uspešno koriste sredstava za protivvazdušnu odbranu ili druge mogućnosti, kako bi nastavili da brane svoju teritoriju... Predsednik se obavezao da SAD neće slati trupe u Ukrajinu. Ali mi podržavamo Ukrajinu u njenim naporima da povrati svoju suverenu teritoriju, zaključila je ona.

(sputnikportal.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

IMALA TEMPERATURU ŠEST MESECI: Niko nije znao šta joj je, a onda su joj saopštili strašne vesti