TRAMPOV IZASLANIK ZA UKRAJINU: Kraj rata nije ni blizu, demokrate u Beloj kući će dopustiti Ukrajincima da gađaju Rusiju

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

04. 10. 2024. u 00:10

KURT Voker, bivši američki izaslanik za Ukrajinu koji je na toj poziciji bio od 2017. do 2019. pod Donaldom Trampom, veruje da će Kijevu biti dopušteno da američkim raketama gađa Rusiju – ko god bio na vlasti u Vašingtonu.

ТРАМПОВ ИЗАСЛАНИК ЗА УКРАЈИНУ: Крај рата није ни близу, демократе у Белој кући ће допустити Украјинцима да гађају Русију

Foto: Profimedia/Ilustracija

Takođe, za "Dojče vele" je najavio da bi deo mirovnog dogovora trebalo da bude prijem Ukrajine u NATO.

-Mislim da će – pre ili posle izbornog dana – administracija Džozefa Bajdena, bez najave, početi da ukida restrikcije, rekao je Voker za "Dojče vele", govoreći o sadašnjim zabranama SAD da se američko oružje koristi za udar na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

Smatra da će se odluke verovatno donosite od slučaja do slučaja. Dodaje da se u pitanju upotrebe zapadnog oružja za udare direktno na Rusiju, svi, posebno Nemačka, "kriju iza SAD" i da će, ako Vašington dozvoli takvu upotrebu, to slediti i Evropljani.

U slučaju da na američkim izborima pobedi Donald Tramp, Voker sumnja da će se ići još dalje:

-On bi rekao Ukrajincima: “Evo vam paket pozajmica, možete da pozajmite koliko god hoćete novca sve dok kupujete američku opremu i nema ograničenja šta ćete raditi sa njom – pod uslovom da, kad dođe vreme da se okonča rat, kad Putin na to bude spreman, da i vi okončate rat", veruje Voker.

Nastavljajući s predviđanjima, Voker tvrdi da bi Tramp još poručio Putinu da masovno naoružava Ukrajinu i da će je primiti u NATO, pritiskajući ga tako da okonča rat.

Prema njemu, članstvo Kijeva u NATO značilo bi "trajni mir" i "trajno odvraćanje Rusije".

-Voleo bih da američka administracija zauzme poziciju da je to deo dogovora za kraj rata. Definitivno nismo još blizu toga, ali mislim da se bližimo.

(rt.rs)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NA TO SAM NAJPONOSNIJI: Andrija Milošević o kultnoj seriji zbog koje ga publika obožava (VIDEO)